Ankara -5 / 4 °C

2 Köpek Tedavi edilmek üzere Van'a sevk edildi

Yüksekova’da duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan iki köpek tedavi altına alındı.
24 Aralık 2018 / 15:24

Yüksekova’da biri ayağı kırık, diğeri ise tavuk kemiği boğazına saplanan iki köpeğe ilk müdahaleleri Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan tarafından yapıldı.

Röntgen cihazı olmadığı için köpekleri Van'a sevk ettiklerini ifade eden Veteriner Hekim Kaçan, “Belediyemize vatandaşlar tarafından getirilen köpeklerden birinin bacağında kırık vardı. Burada röntgen cihazımız olmadığından dolayı Van'a götürmek zorundayız. Orada gerekli tedavisi, ameliyatı yapılacak. Diğer köpeğimizin de yutak kısmında tavuk kemiği saplanmış durumda. Onun da aynı şekilde röntgen filmi çekilmesi lazım. Ona göre, gerekli müdahale yapılacak. Tedavileri bittikten sonra tekrar geri getireceğiz. Bu tür durumlarda bize haber veren duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.