Ankara -3 / 8 °C

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.

Yüksekova'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
24 Kasım 2019 / 23:21

Hükümet Konağının önünde düzenlenen törende Atatürk Anıt'ına çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliğe geçildi.

Programda İlk olarak Yüksekova Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Osman Doğramacı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında, “Öğretmenlerimiz, İdarecilerimiz ve İlçemizde beraber mesai yaptığımız arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyorum. Siz değerli öğretmen arkadaşlarımıza geleceğin müreffeh Türkiye’sini kurma noktasında yoldaşlarımıza, bir şeyler söylememiz gerektiğini düşünerek, beraber yürüdüğümüz bu yolun ne kadar meşakkatli olduğunu ve bu yolun en büyük mimarlarının da sizle olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitim Camiasını çok önemsiyoruz. Çünkü yeni bir Yüksekova inşa etmenin arifesindeyiz. Ve bununda öğretmenlerimizle olacağına inanıyorum. Biz bir inşa faaliyetinin sürekli kumla, çakılla, toprakla, çimentoyla olduğu düşüncesinden hareket ediyoruz. Halbuki biz yeni bir Yüksekova’yı öğretmeniyle çocuğuyla, genciyle, kadınıyla inşa edeceğimize inanıyorum. Ben Eğitim değil Marif diyorum. Çünkü Eğitim kelimesinin bizlerin derdini anlatamadığına inanıyorum. Eğitim aslında, insanın insanla olan ilişkisini ifade etmiyor. İnsanın doğa ile diğer yaratılanla ilişkisini ifade ediyor. Ama Maarif dediğimiz şey içinde irfanı barındırıyor. İrfan beraberinde en son Arif’i inşa ediyor. Arif Kimdir? Arif artık bildikleriyle öyle bir noktaya gelen kişidir ki, sezgileriyle Allah onu doğruya yöneltir. Eğer o bilgiye o ilme sahipseniz, artık sizi doğruya yöneltecek Allah’tır. O yüzden Maarif kelimesini daha sağlıklı buluyorum. Çocuklarımızı bu doğrultuda büyütmeliyiz. İnsan Beşer olarak doğar. İnsan olmak kolay bir şey değildir. Biz hala o Beşeri İnsana dönüştüremiyorsak, o cevheri mücevhere dönüştüremiyorsak, ruhu üflememişiz demektir. Siz öğretmenlerimizin görevi çok zor, çünkü sizler cevherleri mücevherlere dönüştüren, ustalarsınız. En değerli varlıklarımızı, Dünyanın en değerli cevherini sizlere emanet ediyoruz. Askerlerimizi, Mühendislerimizi, Doktorlarımızı sizler eğitiyorsunuz yani bizi temsil eden kim varsa öğretmenlerimiz eğitiyor. İnsanı, Maariften; İrfan’a, İrfan’dan da Arif’e giden yolda şekillendiren ustalar, sizlersiniz. Sizlerin bakış açısı bence İrfan’e olmalı. Arif’ane olmalı ve Maarif’ten gelmeli diye düşünüyorum. Ben Kalben geleceğin Dünya’sının bize emanet edildiğine inanıyorum. Bizim yetiştireceğimiz çocuklar, geleceğin mutlu, huzurlu ve adil dünyasını inşa edeceklerine inanıyorum. Dünyanın tek vicdan kalesi bu ülkedir. Bu ülkenin çocuklarıdır. Bu günün Dünya’sına bakarak, geleceğin Dünya’sını güzelleştirecek adil, huzurlu, herkesin birbiriyle barış içinde yaşadığı Dünya’yı inşa edecek, çocukları yetiştirmek zorunda olduğunuza inanmanız gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Öğretmenler Günü mesajı okundu.

Müzik dinletisiyle devam eden program, Çocuk Korosu ve Öğretmen Korosu gösterimiyle son buldu.

Düzenlenen programa; Yüksekova Kaymakamımız ve Belediye Başkanvekili Sayın Osman Doğramacı, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Servet Canlı, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.