8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Yüksekova’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile Destek Merkezi İlçedeki bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi.
08 Mart 2018 / 21:03

Yüksekova’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile Destek Merkezi  İlçedeki bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programda Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, kadınlara karanfil dağıtarak Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

Programda Konuşan Kaymakam Kaşıkçı, "Dünyada kadın deyince akla ailenin sorumluluğu geliyor. Kadın değince akla annelerimiz geliyor. Kadın deyince evlatlarımızı yetiştiren kişi geliyor. Gönül ister ki sizlere hitap ederken kadına şiddetin son bulduğu, kadınlara karşı ayrımcılığın son bulduğu bir günde konuşmuş olsaydım. Ama sonsuza kadar böyle gidecek değil ya, inşallah yapılan düzenlemeler bundan sonra kadına yönelik şiddeti en aza indirecek ve belki de sonlandırılacak temennimiz ve mücadelemiz bu yönde. Kadınlarımızın her alanda olmasını istiyoruz. İş te, ticarette, eğitimde yani her alanda. Annelerden özellikle kız çocuklarının eğitimini yakından takip etmelerini istiyorum. Bizde bize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bize her alanda güç katan tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan, Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Akkuş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Recep Yağan ile ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri katıldı.