Ankara -5 / 3 °C

Aile Destek Merkezinin Yıl Sonu Sergisi

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Aile Destek Merkezi tarafından düzenlenen yılsonu sergisine katıldı.
27 Aralık 2017 / 20:38

Aile Destek Merkezi’nde 12 dalda hizmet veren mesleki kurslara katılan bayan kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları ürünlerinin yer aldığı yılsonu sergisini Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Sayın Dr. Funda Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili sayın Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Belediye Başkan yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı gezdi.

Sergi hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Toprak, bayan kursiyerleri de yaptıkları birbirinden güzel el sanatlarından dolayı tebrik etti.

Daha sonra Vali Toprak, eğitim aldıkları kursları başarı ile tamamlayan bayanlara belgelerini verdi

Sergi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda buluna Vali Toprak, Aile Destek Merkezinin Yüksekovalı kadınların kurs aldığı çok güzide bir merkez olduğunu söyledi.

12 dalda 400 civarında Yüksekovalı kadının bu merkezde aylardır usta öğreticiler tarafından kurs alarak eğitildiğini ifade eden Vali Toprak, ''Bu 12 branştaki kurslarımızdan 3 tanesi ile ilgili olarak bir sergi hazırlanmış. Nakış, giyim ve tahta boyama braşlarında üretilen el sanatları bugün burada sergilendi. Biz de hem onları yerinde görmek ve kursiyerlerimizi ziyaret etmek hatırlarını sormak amacıyla buraya geldik. Gerçekten birbirinden kıymetli emek harcanmış ustalık nakşedilmiş eserleri hep beraber gezdik. Tabii bu kursun bir özelliği daha var. Ben burayla ilgili bir programda yaptırmıştım bundan önce. Burada eğitim alıp belli bir sanata kavuşan kadın kardeşlerimiz öyle bir hale geliyorlar ki kendi işyerlerini açıp kendi dükkânlarında ekonomiye dâhil olacak hale geliyorlar. Kuaförlükle ilgili bilhassa nakış ve giyimle ilgili 20 civarında kardeşimiz şu anda Yüksekova’da ve Büyükçiftlik Beldesinde bu faaliyetlerini sürdürüyorlar. Öncelikli olarak kuaförlük ve giyim olmak üzere. Onun için biz bu kursları çok takdir ediyoruz ve destekliyoruz. Burada aynı zamanda bir arkadaş ortamında sosyalleşiyorlar. Biraz önce sinevizyonda da izledik. Psikolojik sorunları olan bir vatandaşımız evde durmasından dolayı bunalımdan dolayı burada kursa yazılmış ve öyle bir hale gelmiş ki tam sosyalleşerek dükkânını açacak duruma gelmiş. Psikolojisi düzelmiş, rahatlamış, yeni bir meslek edinmiş. Onun için biz Aile Destek Merkezlerine çok önem veriyoruz. Burada Müdürümüz Zübeyde hanımın büyük çabaları katkıları var. Kaymakamlığımızın büyük desteği var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz aynı şekilde usta öğreticileri burada görevlendiriyor. Neticede de gördüğünüz gibi ortaya yüzlerce kadınımızın Yüksekova gibi belli dönemlerde sıkıntı geçirmiş bir ilçemizin kadınlarının yüzlerinin güldüğü, umutla baktıkları bir ortama geçmiş durumdayız. Onun için bu bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Ben de Hakkâri’de sırf bu ortamı görmek için geldim. Sırf moral almak ve enerji depolamak için geldik. Ben burada öğreticilerimize, Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Aile Destek Merkezi yöneticilerine ve bütün kursiyerlerimize bu emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı çalışmaların devamını diliyorum'' şeklinde konuştu.