Altyapı ve içme suyu çalışmaları başladı

Yüksekova’da kış nedeniyle ara verilen alt yapı ve içme suyu şebekesini çalışmalarına yeniden başlandı.
24 Mart 2018 / 13:22

Hazırlıklarını tamamlayan yüklenici firmalar, Havanın mevsim normalleri üzerinde seyrettiği ilçede ekip ve ekipmanlarını çalışmaların yapılacağı bölgelere yönlendirdi.

Söz konusu projelerinin daha erken bitirilmesi için çalışmalarına hız veren yüklenici firma ekipleri,  farklı noktalarda iş makineleriyle kazı çalışması, boru döşeme ve içme suyu için kaynak çalışmaları başlattı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, beraberinde Belediye Başkan Vekili Hacı Bayram Özcan ile bu kapsamda Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki dağlık alanda yapılan su deposu inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin geçen sene yapılan çalışmalarla şantiye alanına döndüğünü söyledi.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Kaşıkçı, "Bu yıl, yapılan hizmetlerin, yapılan çalışmaların meyvelerinin alındığı bir yıl olacak. Kanalizasyonda dört firmamız şu an da çalışmalarına tekrar başladı. Yüzde 80'ler seviyesindeler. Temmuz ayı itibari ile kanalizasyonu tamamlamak istiyoruz. İçme suyunda firmamız yüzde 70'lere yakın bir oranda geçen sene çalışmalarını tamamlamıştı. Bu yıl kalan kısmı tamamlayacağız. Bu yıl kazılanın karşılığını vermek istiyoruz. Hizmetin karşılığını insanımıza vermek istiyoruz. Kanalizasyonu temmuz ayı itibariyle kullanmak istiyoruz. Aynı şekilde temiz suyu, yeni şebekemizi temmuz, ağustos ayı itibariyle kullanmak istiyoruz." dedi.

Söz konusu su deposu 200 bin nüfusa hitap edecek şekilde tasarlandı diyen Kaşıkçı, "3 bin küsur metrekarelik alana yerleştirilen devası bir tesis. Yüksekova tarihinde ilk defa böyle büyük bir su deposuna kavuşuyor. Burası da tamamlandığı zaman Yüksekova'ya yeni hattımızdan, şebekemizden suyu vermiş olacağız. Ve gelecekte Yüksekova'nın suyu tamamlanmış, kanalizasyonu tamamlanmış, artık foseptiğe, kirli suya paydos denildiği bir dönemin, bir baharın arefesindeyiz. Önümüzdeki günlerde bu kazdığımız yerlerin, kazdığımız caddelerin sıcak asfaltının da yapıldığı bir döneme başlıyoruz."