Anneler Günü'ne Özel Program Düzenlendi

Yüksekova Belediyesi ve Aile Destek Merkezi işbirliğince Anneler Günü'ne özel program düzenlendi.
28 Nisan 2018 / 21:24

Yüksekova Belediyesi ve Aile Destek Merkezi tarafından Anneler Günü'ne Özel Gençlik Merkezinde program düzenlendi.

Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği ve bünyesinde kurulan Dünya Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonu da bu kapsamda Yüksekova'ya davet edilirken Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak’da etkinliğe katıldı.

Gençlik Merkezinde düzenlenen  programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Anne kavramının bizdeki ve toplumumuzdaki yerinin farklı olduğunu söyledi. Annenin evi, çocuğu her şeyi yöneten ve yetiştiren bir varlık olduğunu belirten Kaşıkçı, "Yaşımız kaç olursa olsun hangi makam ve mevkiye gelirsek gelelim anne için evlat değişmiyor. Bizde ki Anne ve toplumumuzdaki Anne her zaman farklı ve  yaşatılması gereken bir değerdir dedi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, ise Hayatın her alanında sevgiyle fedakarlığın üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden annelerimiz huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu ifade etti.

Aile kuramının temeli değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusunun anneler olduğuna vurgu yapan Toprak, "Hayatın Bütün alanlarına etkin bir şekilde imkan sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek kadın erkek her kesin sorumluluğudur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz" dedi.

Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem Kadının toplumdaki yeri Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Türk kadınını hak ettiği değeri yapılan inkılap ve yeniliklerle seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk milletinin kültür birliğini ve ileri görüşünü daima yansıttığını belirtti.

Türk kadınının başta yüce annelik vasfının ve fedakârlığın bugünlere gelene kadar orta Asya’dan Anadolu’ya yerleşmeye ve de kurtuluş mücadelesinde kadınlar önde her yere katıldıklarını anlatan Erdem, Bu bilinçle kadının toplumdaki yerini aynı zamanda toplumda kadının söz sahibi olduğunu biliyoruz. Cennet anaların ayağının altındadır diyen peygamber efendimizin izinden gidenler olarak kadına verilen değerin çok yüksek olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından  Aile Destek Merkezini tanıtan haber videosu slayt şeklinde izlendi.

Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem, Kaymakam Kaşıkçı’ya Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak’a, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan'a ve Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan'a plaket verdi.

Daha sonra Bin Kadına hediye paketleri dağıtıldı.

Program verilen kokteyl ve çekilen halaylarla son buldu.

Programa Garnizon Komutanı Albay Şahin  Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Emniyet Müdürü Haluk Baş, Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Üyeleri ve kadınlar katıldı.