Ankara -5 / 4 °C

Ara sokaklara çöp konteynerleri bırakıldı

Yüksekova Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından İlçenin Cengiz Topel Caddesine bağlı ara sokaklara çöp konteynerleri bırakıldı.
24 Aralık 2018 / 14:41

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında Yüksekova Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne hibe olarak gönderilen çöp konteynerlerinin tamamı, Temizlik işleri Müdürlüğüne teslim edilerek verilen talimat doğrultusunda ilçenin Cengiz Topel Caddesine Bağlı ara sokaklarda belirlenen noktalara bırakıldı.

Söz konusu konteynerler İlçede geçen çetin kış şartı nedeniyle, kar temizleme çalışmaları esnasında zarar görmeleri ve donmalarından dolayı mahallelere ilkbaharda dağıtılacağı belirtildi.

Yaşanılabilir ve temiz çevre sloganıyla Yüksekova Belediyesi temizlik ekiplerinin mahallelerde mıntıka temizliğine devam ettiğini belirten Yüksekova Temizlik İşleri Müdürü Hadi Kandaş, “Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız Şehir hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Yüksekova için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemenin birinci görevi kirletmemektir. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir kent bırakmak hepimizin görevidir. Bu düşünceler kapsamında bu gün İlçemizin Cengiz Topel Caddesine bağlı ara sokaklarda belirlediğimiz noktalara çöp konteynerleri bıraktık. İlkbaharda ise mahallelerde bu çalışmamızı yürüteceğiz” dedi.