Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili bilgilendirme

Yüksekova’da yapılması planlanan Atık Su Artıma Tesisi için Yüksekova Belediyesi hizmet binasında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
20 Haziran 2019 / 13:47

Yüksekova Atık Su Arıtma Tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve  Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü heyeti tarafından bilgilendirme toplantısı yapılırken, ilgili firma yetkilileri ile birlikte tesisin yapılacağı alan incelendi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü heyeti tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, Belediye meclis üyeleri, ilgili birim amirleri ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen firma temsilcileri katıldı. 19 Ağustos’ta yapılacak ihale açılışı öncesi katılımcılara bilgi verildi.

Bilgilendirmenin ardından katılımcılar tesisin yapılacağı alana götürülerek, incelemelerde bulunuldu.  Burada proje hakkında açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı, “Yüksekova Belediyesi’nin Bakanlığımız ve Avrupa Birliği ile yapmış olduğu proje için sahayı inceliyoruz, ilgili firmalara tanıtmaya çalışıyoruz. Şehir içindeki kanalizasyon şebekesinin ulaştığı yerde atıksu arıtma tesisi yapılacaktır. Avrupa Birliği projesidir. Yüzde 85'i hibe, yüzde 8,75'i Bakanlık katkısı ve yüzde 6.25'i belediyemiz tarafından ödenmesi söz konusu. Bugün buraya Türkiye’nin değişik bölgelerinden 18 firmaya bağlı yaklaşık 30 kişi geldi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile entegre çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelleri burada. Az önce tanıtımlarımızı yaptık. İhale koşullarını konuştuk. Şimdi sahayı dolaşıyoruz. Su anda müşavirlik hizmetleri ihalemiz devam etmekte olup 19 Ağustos’ta da yapım işinin ihalesi yapılacak. Yılsonuna kadar bu ihalenin de tamamlanacağını düşünüyoruz. İhaleyi EURO para birimi üzerinden Avrupa Birliği satın alma prosedürleri kapsamında Bakanlığımız yürütmektedir. Biz proje sahibi olarak, denetçi olarak projenin yürütümünde sürekli birlikte olacağız. Bunun da Yüksekova’ya katkı sunabileceğine inanıyoruz. Bu projenin Yüksekova için çok önemli ve hayati değeri vardır. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.