Başkan Kaşıkçı Gazeteciler ile bir araya geldi

İlçenin Gazetecileriyle kahvaltıda bir araya gelen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı gazetecilerin sıkıntılarını dinledi.
06 Mart 2017 / 13:43

İlçenin İpek yolu üzerinde bulunan bir kafede gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Kaymakam Kaşıkçı hem gazetecilerin sıkıntılarını dinledi, hem de ilçede yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yüksekova eski Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ile İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu'nun da katıldığı programda konuşan Kaymakam Kaşıkçı, İlçenin sorunlarına yönelik çözüm üretmek ve daha iyi değerlendirmek için bu tür toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Yüksekova'da eğitim sorununa öncelik verdiğini belirten Kaşıkçı, devlet olarak ilçedeki sağlık, ulaşım ve alt yapı sorunlarıyla ilgili bir dizi projelerinin olduğunu ve bunlarla ilgili ihale süreçlerinden sonra daha detaylı açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

İlçede evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetlerinin farkında olduklarını belirten Kaşıkçı sorunların çözülmesi ve vatandaşların ödemelerini alması için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Birçok projelerinin olduğunu söyleyen Kaşıkçı ayrıntılı açıklamaları ihale süreçlerinin ardından daha geniş kapsamlı olarak kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

İnsanımız en iyi hizmete layık

Kaşıkçı,” Biz bu sorunları değerlendirirken de toplumun farklı kesimleriyle bir araya farklı ortamlarda gelmeye gayret ediyoruz. Bu gün ki kahvaltıda bir araya gelmemizde ki sebepte basınımızın sorunlarını görmek, ilçede yürüyen hizmetlerinde basınımızla birlikte paylaşmak, bizimde göremediğimiz bir kısım varsa onu birlikte değerlendirmek amacımızdı” dedi.

Bu çalışmaların sadece basınla değil, toplumun farklı kesimleriyle de devam edeceğini söyleyen Kaşıkçı,” Başladığımız çalışmalarımız aynı tempoyla devam edecek, yine önümüzde ki dönemde basınımızla belli bir zaman geçtikten sonra nerdeyiz, ne yapıyoruz şeklinde paylaşacağız. Amacımız Yüksekova'ya nasıl iyi hizmet verebiliriz. İnsanlarımız en iyi hizmete layık, en iyisine layık olduğu içinde biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Samsun'un Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına görevlendirilen Türkmen, Gazetecilerle vedalaşarak, helallik istedi.