Başkan Kaşıkçı Muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Esendere Bölgesi ve Dağlıca bölgesi Muhtarları ve Kanaat Önderleri ile yemekte bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
04 Nisan 2017 / 15:20
Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Esendere Bölgesi  ve  Dağlıca bölgesi Muhtarları ve Kanaat Önderleri ile yemekte bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Her sorun için gerekli çözümün olacağını belirten ver Sık sık muhtarlarla bir araya gelen Kaymakamı Kaşıkçı, Muhtarlarımız ve Kanaat Önderlerimizin bizim için tutacakları ışık çok değerli, çalışmalarımız konusunda kendileriyle fikir alışverişinde bulunarak gerekli çalışmalarımızı bu neticede yapmaya özen gösteriyoruz. Daha güzel ve yaşanır bir Yüksekova için gerekli tüm adımları beraber atacağız. Bu tür toplantılarımızı rutin bir şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

Muhtarlar ise böyle bir araya geldikleri için çok memnun olduklarınını belirttiler.
İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu ve ilçe emniyet müdürü Ahmet Uslu'nun da katıldığı kahvaltıda konuşan Kaşıkçı, ilçede yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Verilen bilgilerde:

-2018 Yılında Yüksekova Doğal gaza kavuşacak müjdesi.

-2017-2018 yıllarının hizmet yılları olacağı kaydedildi.

-Esendere’de İç Gümrükleme atağı.

-Kanalizasyon İhalesinin bittiği ve yer tesliminin yapıldığı.

-Yeni Köprü’ye kadar olan yolda çalışmaların başlayacağı ve iyileştirilmelerin yapılacağı.

-İlçede bulunan kilometrelerce mahalle yolları ve caddelerde sıcak asfalt döneminin başlayacağı.

- Vatandaşımızın operasyonlar sırasında zarar gören bir toplu iğnesi bile varsa bunun zararının karşılanacağı.

- Bütün şehir içme su hatlarının yenileneceği.

- İlçeye arıtılmış su döneminin başlayacağı.

- Yapılacak TOKİ konutları için üç ayrı firma çalışacak. 1830 konutun

ihale sürecinin bittiği.

- Dere ıslahı bu yıl yüzde doksan dokuz ihale edilecek.

-Yapılacak olan Üniversite ile ilgili sorunun kalmadığı.

- Ticaret ve istihdamın gelişmesi için Yüksekova’ya mutlaka bir organize sanayi bölgesine kavuşturulması gerektiği.

- Elektrik direklerinin yer altına alınmasıyla ilgili tekliflerin yapıldığı.

-Artık yolları ortadan aydınlatmalı değil de yan taraftan aydınlatıcı şekilde olacağı.

- 2018 bunların meyvesinin görüldüğü farklı bir Yüksekova olacağı belirtildi.