Başkan Vekili Doğramacı Çalışmaları Denetledi

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı, Belediye tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarını denetledi.
20 Şubat 2020 / 20:11

Üç gündür etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte, çalışmalarını başlatan Yüksekova Belediyesi Karla Mücadele ekibi; çift vardiyalı olarak mesai gözetmeksizin çalışmalarını gece gündüz aralıksız bir şekilde sürdürürken, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Osman Doğramacı, devam eden çalışmaları denetledi.

Vatandaşlarla sohbet eden ve çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirten Kaymakam  ve Belediye Başkan Vekili Sayın Osman Doğramacı, "Bu gün 20 Şubat 2020 yaklaşık 4-5 gündür ilçemize ciddi bir kar yağışı var. Gördüğünüz kar 3 günde yağan kar. Burası Yeni Mahalle ve yolumuz gördüğünüz gibi kapalı. Bu yol 3 gün öncesine kadar açık bir yoldu. Evlerimizin çatılarına kadar kar yağmış durumda ve kar'ı atacak bir yerimiz de yok. Hatta şunu da belirteyim kış boyunca yaptığımız çalışmalarda, abartısız bir ifade olarak söylüyorum bunu; yaklaşık olarak en az 5 bin kamyon kar'ı şehir içinden, çıkarıp dereye döktük. Bu çok ciddi bir çalışmadır. Dışarıdan bakılınca görülmüyor olabilir ama içerdeki vatandaşlarımız çalışmaların farkında. Çalışan ekiplerimiz burada ve ben gösterdikleri gayretten dolayı ayrıca hepsine teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Bu durum tabii ki bizim kendi imkanlarımızla, altından kalkabileceğimiz bir durum olmaktan çıktı diyebiliriz. Biraz zaman alacak ama bunun da üstesinden geleceğiz İnşallah. Başka bir yerde böyle bir şey olmuş olsaydı, bunun adına Afet denirdi. Biz şuan normalde bir Afet yaşıyoruz. Mahallelerimizde, vatandaşlarımız sağ olsunlar kendi imkanlarıyla evlerinin önlerini açıyorlar. Kendi yaşam sahalarını kurmaya devam ediyorlar. Bizler de yolları açmaya gayret ediyoruz. El birliği ile bu işin içerisinden çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah belediye ekiplerimizle hızlı bir şekilde bu durumun altından çıkacağız. Bu konuda farklı kurumlarımız da işin içine alıp, bu problemi ortadan kaldırmaya çalışacağız. Biz az önce vatandaşlarımızla sohbet ettik ve onlar bize "Biz buna alışığız" dediler. Ama alışık olmak bunun Afet olmadığı anlamına gelmez ve bu ciddi bir Afet'tir. Hep beraber bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kar'da oyun oynayan çocuklarla sohbet eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Doğramacı, mahallede bulunan yaşlı bir hastayı da evinde ziyaret ederek; geçmiş olsun dileklerinde bulundu.