Başkan Vekili Kendüzler Muhtarlarla bir araya geldi

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler aylık değerlendirme toplantısı sebebiyle muhtarlarla bir araya geldi.
26 Şubat 2019 / 22:43

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, muhtarlar ile aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’nde düzenlenen aylık değerlendirme toplantısına muhtarların yanı sıra Hakkari İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir ve kurum amirleri katıldı.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kaymakam Kendüzler, “Bir insanda böbrek ve bağırsak arızalı ise saçı ve başı düşünülemez. Alt yapı çalışmaları da öyle. Devlet eli değdikten sonra kanalizasyon çalışması başladı ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu şehire bağırsak, böbrek nakli yapıldı, illa ki ameliyat izi olacak. Bu ameliyat izini gidermek 103 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Bunun 19 kilometresi yapıldı. Şehir içi, sıcak asfalt ile kaplanacak.  Dere ıslahında yüzde 30 fiziki gerçekleşme var. 13 kilometreden 4 kilometresi yapıldı. Şehrin içine kadar gelecek ve etrafına da yeşillendirme ve yürüyüş alanları yapılacak. Hendek barikat operasyonlarında terör örgütü tarafından evleri yıkılan vatandaşlarımız için devlet, TOKİ vasıtası ile toplam 3 bin 63 konut yapıyor. Bunun bin 254 tanesi geçici kabul aşamasına geldi. Haziran sonu gibi vatandaşlara teslimatı öngörülüyor. Geri kalanlara da hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Belediyemize alım ve hibe olarak toplam 19 araç kazandırdık. Her okula bir park projesi kapsamında toplam 6 tane okulumuza çocuk parkı yapıldı” dedi.

İlçede yapılan faaliyetleri sıralayan Kaymakam Kendüzler, “Artık iş makyaj aşamasına geldi. Işıklandırma çalışması yaptık. 7 kilometre alanda, İpekyolu ve Cengiz Topel Caddesinde 216 tane dikerek ilçemize modern bir görünüm kazandırdık. Bizlere destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hakkari Valimize, önceki kaymakamımız Mahmut Kaşıkçı Bey’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından söz alan Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir ise, “Vatandaşlar kaçak kullanınca biz de mücadele etmek zorunda kalıyoruz. 2018 yılının sonuna kadar olan borç faizlerinde, resmi olmamakla beraber bütün vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Yani Yüksekova genelinde 27 milyon lira alacağımız var. Yüksekovalı vatandaşlarımız borçlarını öderlerse 17 milyon lira ceplerinde kalacak. Yani biz bu paranın 10 milyon lirasını alacağız, 17 milyon lirayı da Yüksekovalıların cebinde bırakacağız. Kaçağı yakalanan vatandaşlara da EPDK yönetmeliğine göre yasalaştırıp, onlara yardımcı olacağız. Köylerimizi modern şebeke seviyesine getirmek için hazırlıklarımız var. Kıstasımız, köyle ilgili alacağımızın minimum olması. Köylerdeki borçlu abonelerimiz bir an önce borçlarını öderlerse, bu köye yatırım daha çabuk gider” dedi.