Başkan vekili Sayın Doğramacı'dan önemli açıklamalar

Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Osman Doğramacı, İlçede görev yapan ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
08 Kasım 2019 / 14:10

Vatandaşlara bilgi aktarma amacıyla bir araya geldiklerini belirten Sayın Doğramacı,” Öncelikle bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum, Yüksekovalı hemşerilerimizim Kandili Mübarek olsun. Bu gün itibari ile Yüksekova’da Cengiz Topel Caddesi ve çevresindeki çarşı içi sokaklarımızdaki asfaltlama çalışması ile ilgili bir açıklama yapmamız gerekiyor ve sadece bu değil ilçede yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirme adına sizlerle bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

“İSTİYORUZ Kİ KAR DÜŞMEDEN BÜTÜN BU ÇALIŞMALARI BİTİRELİM”

Sayın Doğramacı, ”Bizim başlatmış olduğumuz, Sayın Valimizin ve Karayolları Genel Müdürlüğünün girişimleriyle, bizim de takibimizle şuanda yapılan asfaltlama çalışması büyük bir hızla devam ediyor. Allah izin verirse ve havalarda müsaade ederse inşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Biz istiyoruz ki ilçemize kar düşmeden bütün bu çalışmaları bitirelim ve kışı Yüksekovalılar daha rahat geçirsinler. Tabi şu da bilinmeli ki elimizde bir sihirli değneğimiz yok, her şeyin bir anda olma ihtimali yok ama bizim bütün arzumuz, gayretimiz biz burada görevdeyken bütün bu yollarla ilgili sıkıntılarımızı tamamen çözmek.  İnşallah Yüksekovalıların da katkısıyla beraber bu işleri daha hızlı çözeceğiz” dedi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK, GAYRET EDİYORUZ”

“Bir takım alt yapı sıkıntılarımızdan dolayı ilerlemekte güçlük çektiğimiz ve daha önce ifade etmiştim. Vatandaşlarımızın da üzerinde düşen sorumlulukları var, bu sorumluluklar yerine getirildiği takdirde aslında hızla ilerleyebileceğiz ama vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesi kaynaklı olarak ilerlememiz istediğimiz düzeyde olmuyor. Kanalizasyona bağlantılar eksik, su bağlantıları eksik, su bağlantısında yanlış bağlantılar yapılmış, bunların hepsini düzeltmek biraz vakit alıyor. İnşallah vatandaşlarımız buna gayret eder ve biran önce bu sıkıntılar çözülür. Hızlı bir şekilde kendi üzerimize düşeni yapmak için yola çıktık, gayret ediyoruz. Allah izin verirse bu işleri güzel bir şekilde bitirmek istiyoruz”

BU ŞEHRE SAHİP ÇIKILSIN HERKESE DÜŞEN GÖREVLER VAR

Buradan bütün vatandaşlarımıza bir şey daha duyurmak istiyoruz diyen Sayın Doğramacı,” Bize gelen ihbarlar, bize gelen fotoğraflara göre şehrin rögar kapaklarında ciddi eksiklikler var, onlar çok ciddi sıkıntı. Artı rögarların içine küllerin doldurulduğu hususunda gelen fotoğraflar var. Ben bunu şöyle ifade ediyorum; bu hareket bu şehre ihanettir, tek kelime ile söylüyorum bu şehre ihanettir. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Birde su bağlantısı yaparken yapılan kazılardan kaynaklı olarak, bizim suyumuzun yüzde 50’si şuan boşa akıyor. Bütün herkesi bu konuda duyarlılığa bekliyorum ve Yüksekova’ya sahip çıkmak adına bu hususlarda, rögarların küllerle, çöple doldurulmamaları, rögar kapaklarının çalınmaması ve suların boşa akıtılmaması için herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Bizi uyarsınlar, bize haber versinler yapanları da şikâyet etsinler ki bu şehre sahip çıkılsın bu konuda herkese düşen görevler var. Hepimiz inşallah Yüksekova’yı yepyeni yaşanılabilir bir şehre dönüştürmek için gayret ediyoruz. Bu hususta inancımız da imanımız da tamdır. Bütün Yüksekova’da buna inansın. Bundan sonra daha düzenli, kuralları olan bir şehir olacak. Bu hususta çalışmalara başladık. İnşallah hakkıyla tamamlarız” ifadelerini kullandı.