Ankara -4 / 10 °C

Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı Onurlarına veda yemeği verildi

2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İzmir'in Bergama ilçesine tayini çıkan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı onurlarına veda yemeği düzenlendi.
08 Kasım 2018 / 14:34

İçişleri bakanlığınca İzmir'in Bergama ilçesine atanan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı onurlarına veda yemeği düzenlendi.

Yüksekova’da bir cafede  gerçekleştirilen veda yemeğine, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaçıkçı, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan , İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı.

Burada bir teşekkür konuşması yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Gitme zamanı geldi. Yüksekova’ya bir kar yağışı ile birlikte gelmiştik. Başladığımızın ilk günü ve sonrası yarım metre kar yağmıştı. Burada nasıl yaşanır diye düşünmüştüm doğrusu.  Ama bir baktık ki kara ve soğuğa alışıyor insan hayat normal devam ediyor. Birçok yerde bu karın yarısı yağsa hayat felç olur. Ama Yüksekova’da kar yağışına rağmen hayat normal şekliyle normal akışında devam etti” dedi.

Kaymakam Kaşıkçı, "Geldiğimiz dönem itibarıyla yoğun bir döneme denk gedik. Sokağa çıkma yasakların olduğu, terör zararlarının telafi etmeye başlandığı dönem ve o yoğun tempo içersinde yaklaşık iki yılımızı Yüksekova’da tamamladık. Bu süreç içersinde, bütün çalışma sürecimde, insanımıza en iyi kamu hizmetini yapmak için uğraştık. İnsanı yaşatmak gerekiyor ki devlet yaşasın. İfadelerini kullandı.

Kaymakam ve belediye başkan vekili Kaşıkçı şöyle devam etti:

"Hem belediyecilik hem kaymakamlık çalışma tempomuzla Yüksekova’nın bu zamana kadar el atılmayan sorunlarını çözmeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki yıl itibarıyla her şey tamamlandığı zaman burası ayrı bir şehir, farklı bir kent olacak. 3 Bin konut tamamlandığı zaman, diğer alt ve üst yapı bitiği zaman insanlarımız asıl rahatlığa o zaman erişecek. Özellikle eğitim alan evlatlarımızın en iyi eğitim alması noktasında mücadele ettik. Üniversite ve okulda okuyan öğrencilerimiz en güzel şekliyle eğitimini almaları için uğraştık. Bu anlamda da bir temel atıldı. Milli eğitimdeki tüm arkadaşlarımız bunun üzerinde devam edecektir. Devraldığımız Yüksekova artık değişti. O devraldığımız Yüksekova’da kepenkler kapatılır mı diye tereddüt varken şimdi kimsenin aklına gelmez. Terör kışın gitti. Teröristler yazın gelecek diyenler yine hüsrana uğradı. Şaşırdılar, yanıldılar.  Artık teröristin, terörün bir daha bu şehre gelme şansı imkanı ve ihtimali kalmadı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de terörün gündemimizden çıkaracağız.  Yüksekova, bundan sonraki süreçte daha huzurlu daha mürehfer şekliyle devam edecek.  Önümüzdeki yıl itibarıyla doğalgaza kavuşacak. Bu Yüksekova’ya ayrı bir değer ve kıymet kazandıracak. Hem ulaşım hem alt yapı diğer hizmetler tamamlanacak. Artık Yüksekova kendi kabuğunu kıracak, kendi imkanlarını, kendi olanaklarını daha fazla kullanılır hale gelecek. Türkiye organize sanayi olmayan tek şehrimiz Hakkâri’dir. Onunda temellerini attık. Önümüzdeki süreçte organize sanayi de tamamlanacak ve burası gündemi terörle değil aş, iş ve fabrikalarla anılacak. Yaptığımız çalışmaları insanlarımız değerlendirir. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı yada insanımızı farkında olmadan üzmüşsek haklarını helal etsin. Bütün Yüksekovalıların haklarını helal etmesini diliyorum. Bütün arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza bu güzel ve huzurlu ortamı sağlamakta katkı sundukları için ben teşekkür ediyorum. Basınımız güzel haberler yaptılar. ilklerin yapıldığı, ilklerin başarıldığı bir Yüksekova olarak duyurdular. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’ya onur plaketi verildi.