Ankara -3 / 8 °C

Belediye Birim Amirleri Muhtarlarla Bir Araya Geldiler

Yüksekova Belediyesi, İlgili Birim Müdürleri ile Mahalle Muhtarları ilçe genelinde var olan sorunları görüşmek ve çözümleri konusunda bilgi alışverişi için bir araya geldiler.
03 Aralık 2019 / 13:22

Fen İşleri Müdürü Erol Zirek, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü M. Akif Arslan ve Mali Hizmetler Müdürü Haşir Tekçi Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek, ilçenin genelinde var olan sorunları görüştükten sonra önemli iki madde üzerinde fikir alışverişinde bulundular.

Bu maddelerden bir tanesi, daha önce de Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı tarafından dile getirilen; İkametgah sorunu. Bu maddeyle ilgili, Birim müdürleri öz gelir kaynaklarının özellikle ilçede oturduğu halde ikametini köyde gösteren vatandaşlar yüzünden az geldiğini belirttiler.

Tekrar ikametlerini ilçeye almaları için yapılan çalışmalara rağmen hala ikametlerini köylerde gösteren vatandaşlara cezai işlemlerin başlatılacağı da kaydedildi.

Bir diğer önemli madde ise; Su aboneleriydi. İlçede Elektrik abonelerinin 30 bine yakın olmasına rağmen hala su abonelerinin 9 bin küsürle sınırlı olması, ciddi anlamda gelir kaynaklarının az olmasına neden olduğunu ve bu eksikliklerin olmasından dolayı hizmet konusunda da sıkıntı çektiklerini dile getirdiler.

Söz konusu bu önemli iki madde için çalışmaların başlatılacağı ve Muhtarlarında bu konuda Üzerlerine düşeni yapmalarını istediler.