Bursa'dan Van'a gelen Van yolcu otobüsü kaza yaptı

Bursa'dan Van'a gelen yolcu otobüsünün Elazığ'da TIR'a çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi ile UMKE görevlileri sevk edildi.
17 Mayıs 2017 / 11:28

Elazığ'da sürücüsünün kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü, önünde seyreden TIR'a arkadan çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

TIR'A ARKADAN ÇARPTI

Bursa'dan Van'a gitmek için yola çıkan Zafer Üstün yönetimindeki Van yolcu otobüsü, Karakoçan ilçesini 5 kilometre geçtikten sonra önünde seyreden demir yüklü TIR'a arkadan çarptı. Kazada yolculardan Mehmet Senar Sekin olay yerinde, Mustafa Olgun ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada otobüste bulunan 30 yolcu ise yaralandı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ALINDI

Kaza sonrası jandarma, polis ve Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan otobüs sürücüsünün, ilk ifadesinde, güneşin karşıdan gözünü alması sonucu TIR'a arkadan çarptığını söylediği öğrenildi. Kaza yerinde araçların kaldırılma çalışması sürerken, trafik akışı tek şeritten sağlanıyor.