Ankara -5 / 9 °C

Deprem'e Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı, Yüksekova’daki Mimar ve Mühendislerle ‘Depreme Hazırlık’ toplantısı gerçekleştirdi.
03 Şubat 2020 / 15:11

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen toplantıda Yüksekova'da meydana gelebilecek depremler öncesi alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantı sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Doğramacı, "Mimarlar ve Mühendisler Odası ile beraber bir toplantı gerçekleştirdik, toplantımızın ana gayesi hızla yaklaşmakta olduğuna inandığımız depreme, Yüksekova'yı hazırlamaktır" dedi.

“BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ”

Sayın Doğramacı, ”Bu hususta herkesin tek tek fikrini aldık, ne yapabiliriz Yüksekova için, neler yapmamız gerekiyor ve nelerin üzerinde durmamız gerekiyor. Bu hususta arkadaşlarımız kendi fikirlerini ortaya koydular, biz kendi düşüncelerimizi paylaştık. Geldiğimiz nokta itibariyle bir şey gördük o da Yüksekova'da herkes depreme hazırlanmak istiyor. Yarın canlarımız yanmasın diye bugünden önemli kararlar almak zorundayız ve bu kararlar alındıktan sonra da, kararlılıkla uygulamak zorundayız. Bunu burada ki arkadaşlarla beraber yapacağız. Eğer; bilinçli bir kitlemiz olsun istiyorsak, bilinçlendirme çalışmasını mimarlardan başlayarak, ilkokulda okuyan çocuğumuza kadar herkese yönelik başlatmalıyız” dedi.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA HEP BERABER YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kurtarma ekipleri kurma kararı aldıklarını belirten Sayın Doğramacı, ”Bu nokta da gençlerden oluşan ya da bilinçli insanlardan oluşan ve bizim ilk etapta belirleyeceğimiz 300 kişilik gönüllü ordusu inşa etmeyi planlıyoruz. Mimarlarımızda bu hususta tabi ki her biri bence gönüllüdür bu noktada, O günü Allah göstermesin ama o gün geldiğinde herkesin birbirine ihtiyacı olacağına inanıyoruz. O gün geldiğinde bizim yapılarımız itibarı ile yapı stoklarımızın kaliteli olmasına yönelik çalışmayı şimdiden başlatmalıyız. Belli bir tarihimiz yok, deprem ne zaman olur bilemeyiz, Bugün de olur, yarın da olur, bir yıl sonra da olur, on yıl sonra da olur ama biz o gün gelinceye kadar elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“YÜKSEKOVA’YI EL BİRLİĞİ İLE İNŞA EDECEĞİZ”

Sayın Doğramacı, “İki türlü karşılayabiliriz depremi, ya hep beraber bu yıkıntıların altında kalabiliriz, ya da deprem geldiğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan en az zararla da atlatabiliriz, bunu belirleyecek olan biziz. Bilinçli bir çalışmayla geleceği yeniden inşa etmek zorundayız. Mimarlarımız, mühendislerimiz ve bu şehrin her bir vatandaşı bu bilinçle yaşamak zorunda çünkü Yüksekova 1. derece bir deprem bölgesinde ve bir gün muhakkak gelecek, gelecek olana da bizim evimizin hazırlıklı olması gerekiyor ve bu hazırlığı da el birliğiyle yapacağız. Bütün şehir hep beraber çalışacağız ve bu şehir için çalışacağız iyi bir Yüksekova'yı, güzel bir Yüksekova'yı ve geleceğe hazır bir Yüksekova'yı el birliğiyle inşa edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.