Dere Temizlik Çalışması Yapıldı

Yüksekova'da duyarsız vatandaşların attığı çöpler nedeniyle kir yuvasına dönen Büyükçay Deresi belediye ekipleri tarafından temizlendi.
20 Eylül 2018 / 14:18

Yüksekova şehir merkezinden geçen Büyükçay Deresi, duyarsız vatandaşların attığı çöpler nedeniyle kir yuvasına döndü.

Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dereye inerek bilek gücü ile temizlik çalışması başlattı. Yapılan çalışmadan sonra ekipler topladıkları çöpleri poşetleyerek şehir çöplüğüne götürdü.

Mayıs ayında dere ıslah çalışmasının başlatıldığını hatırlatan  Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hadi Kandaş, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından dere daha temiz bir hal alacaktır, çevreye yaydığı kötü koku da kaybolacaktır. Ancak maalesef vatandaşlarımız dereye gelişi güzel şekilde çöp atmaktadır. Bu çöpler yüzünden deredeki canlılar yaşam tehlikesi geçirirken, vatandaşlar da sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. Dere, Devlet Su İşleri'ne bağlı. Biz ekiplerimizi dereye indirerek bilek gücü ile temizlik çalışması başlattık. Ancak imkanlarımız kısıtlı. Dereye paletli iş makinesinin inmesi lazım normalde ama bilek gücüyle çalışmaya çabalıyoruz. Bu memlekete yazık. Çevremize sahip çıkmamız lazım" dedi.