Düzce Belediyesi 2 Bin Kişilik İftar Programı Düzenledi

Düzce Belediyesi, Yüksekova'da 2 bin kişilik iftar programı düzenledi.
12 Haziran 2017 / 08:48

Düzce Belediyesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 bin kişilik iftar programı düzenledi.

İlçenin İpekyolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongun, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, YüksekovaTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, AK Parti ilçe Başkanı Müslüm Ortaay, Düzce Belediyesi Meclis üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programının düzenlendiği düğün salonunda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Bu gün Hakkari'deyiz, bugün Yüksekova'dayız, Düzce neresi Yüksekova neresi belki içinizden diyorsunuz bunların ne işi var buralarda. Sizinle kardeş olmaya geldik, birlik olmaya geldik, sizinle emsal olmaya geldik. AK Parti Genel Merkezimizin Hakkari'ye ve Yüksekova'ya tecrübe paylaşımında görevlendirdiğini açıkçası içimde bir tereddüt oluştu. Biz bu bölgelerde hep terör olaylarıyla, kavgayla dönüş ile insan ölümleri ile televizyonlarda izliyorduk. Ne yazık ki bu coğrafyayı bu güzel coğrafyayı bu kadim medeniyeti ne yazık ki güzel yönleriyle görmek şansına sahip olamıyoruz" dedi.

İş için veya başka bir sebeple buraya gelme gereğinde de içlerine bir tedirginliğin olduğunu ifade eden Keleş, "Buraya geldik kucaklaştık tanıştık dost olduk bu memleketi bu coğrafyaya geldik ve anladık ki hiçte anlattıkları gibi değildir. İnşallah başımızdaki bu sıkıntılı günler gelip geçecek. Yine birlik ve beraberlik içinde dünyanın en güçlü ve kadım şehri milleti olamaya devam edecektir. Yüksekova'nın Düzce kadar büyük bir kent. Aynı nüfusa sahip, aynı coğrafyaya sahip, aynı caddeleri, aynı sokaklar, aynı evler ama bir taraftan terörün getirmiş olduğu yıkıntılar döküntüler ne yazık ki ortada bir taraftarda alt yapısıyla üst yapısıyla bugüne kadar yapılamayan hizmetler ortada. Buraya gelişimizin tek bir sebebi var Yüksekova’yı, Hakkari'yi daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmektir. Gerek Düzce Belediyesi imkanlarıyla, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla, gerekse devletimizin Ankara merkezi idaremizin imkanlarıyla en kısa zamanda bu şehirleri batıdaki örnekleriyle bir hale getirebilmek. Bunun için geceli gündüzlü çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongan, "Yüksekova 2016 yılında maalesef hatırlamak istemediğimiz zor günler yaşadı. 2016 yılının Temmuz ayında ülkemiz çok büyük bir badireyi çok şükür atlattı. ve şimdi 2017 yılında hem ülkemiz yeni bir sayfa açtı, hemde Yüksekova inşallah terörle anıldığı günleri geri bırakır. Artık hizmetle, yatırımla vatandaşın ayağına götürülen güzel hizmetlerle alınacağın günlerin sayfasını açmış olduk. Biz artık Yüksekova'da daha düne kadar konuştuğumuz kötü günleri değil, artık hizmeti, artık yatırımı, artık inşaatları, artık yükselen binaları konuşuyoruz. Yatırımın yanında inşallah önümüzde ki dönemde yatırımlarla birlikte birlik beraberlikler, kardeşlik köprülerinden başka iklimleri başka tecrübeleri paylaştığı günlerden bahsetmeye başlayacağız" şeklinde konuştu.