Eğitim Bir Sen'den İftar Yemeği

Yüksekova'da Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'in Yüksekova Şubesi, İlçedeki bir düğün salonunda iftar yemeği verdi.
07 Haziran 2018 / 10:02

Düzenlenen iftar yemeğine, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Eğitim Bir Sen üyeleri ve kurum amirler katıldı.

Kuran Tilaveti ile başlayan Programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Yüksekova dediğimiz zaman birçoğunun tayını çıktığında zorlandığı ve kara kara düşündüğü anlar olmuştur. Ama içine girdiğiniz zaman huzur bulduğunuz, rahata erdiğiniz çalışmakta mutlu olduğunuz bir ilçemiz” dedi.

Yaklaşık bir bucuk yıldır Yüksekova’da olduğunu belirten Kaymakam Kaşıkçı, “Yüksekova ilklerin yaşandığı bir dönem yaşadı. Eğitiminden altyapısına her alanda ilkler yaşandı. Yüksekova’ya kanalizasyon ve su şebekesi yüzde 90’i tamamlamış olduk. Mahallelerimizin büyük çoğunluğu artık kanalizasyon kullanıyor. Önümüzdeki birkaç ay sonra kanalizasyon ve su hatları, daha önemlisi altyapısıyla kalmadık üst yapısıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla ilçemizin bir çok mahallesinde eş zamanlı olarak devam etmektedir. Ayrıca bu mübarek ayda bizleri iftarda buluşturan herkese de teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Eğitim Bir Sen Yüksekova Temsilcisi Mustafa Can, “Bizler teşkilat olarak sadece öğretmenlerimizin özlük haklarını savunan değil aynı zamanda halkın sorunlarına inebilen bir teşkilat olamaya çalışıyoruz. Kuruyucu önderimiz merhum Mehmet Akif İnan Başkanımız bize memur-sen kimliğinin böyle olmasını gerektiğini söylemiştir.

Öğretmen ve öğrencilerimize yönelik bütün programlarda aktif olduğu belirten Can, “Elimizden gelen gayretleri yapmaya çalıştık. Okul ziyaretlerimiz aksatmadık dedi.

Program sinevizyon gösterimiyle son buldu.