Eğitim ve Rehberlik Programı verildi

Yüksekova’da öğretmenlere yönelik eğitim ve rehberlik programı düzenlendi.
06 Aralık 2017 / 15:32

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Türkiye'de 1 milyon 24 bin öğretmen olduğunu belirtti. "Yaklaşık 60 binden fazla kurumumuz, 100 bine yakın yönetimiz var. Biz şu anda Türkiye'de genç bir nüfusu işleme imkanına sahibiz. Bizden önce öğretmenlerimiz bizi yetiştirdiler, bir nöbet görevini yerine getirdiler. Tohumları çiftçiler gibi saçtılar, ürün yetişti, fidanlar yetişti, meyve verdi ve siz o meyvelersiniz” dedi.

konuşmasına devam eden Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin mühim bir meslek olduğunu belirterek, "Toplumdaki sosyal hadiseler ve sosyal değişimler fizikteki birleşik kaplara benzer. Çocuklarımız, yavrularımız daha fazla etkileniyor. İşte orada öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersi din eğitimi dersi değildir, din öğretimi dersidir." diye belirtti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı da çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve onlara iyi bakmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Kaşıkçı, "Önümüzdeki dönemde elimizden geldiğince öğrenciler için yeni fiziki ortamlar sağlayacağız. İmam Hatip Ortaokullarının sayısının artması gerekiyor. Öğrencilere desteklerimiz sürecek. Yaprak ve deneme testleri ile soru bankaları zengin, fakir ayırmaksızın tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Yine önümüzdeki günlerde sportif faaliyetlerle uğraşan bin 100 öğrencimize malzeme vereceğiz." dedi

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile şube müdürleri, din kültürü, Arapça, rehber ve meslek öğretmenleri de katıldı.