Ekip Yavru Kediler için seferber oldu

Yüksekova Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı veterinerlik birimine, dün gece vatandaşlar tarafından yaralı iki yavru kedinin ölmek üzere olduğu ihbarı geldi.
02 Haziran 2019 / 15:49

İhbar üzerine gece vakti Cumhuriyet Mahallesine giden Yüksekova belediyesi veteriner hekimi, Hekim Kaçan can çekişen yavru kedilerle karşılaştı.

Yavru kedileri teslim alan Kaçan, veterinerlik kliğine geçerek kedilere ilk müdahalede bulundu. Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, “Muhtemelen bir hafta, on günlük kediler.  Normalde annelerinin sütü ile besleniyor olmaları lazımdı. Ama şuan annesini de bulamadık. Muhtemelen yırtıcı bir hayvan tarafından saldırıya uğramış olabilir. Bu, köpek olabilir, başka bir şey olabilir. Bir tanesinin durumu çok ağır, kurtarmaya çalışacağız. Diğerinin durumu daha iyi. Onu sadece süt ile besleyip bir şekilde hayatta tutmaya çalışacağız. İkisinin de besin ihtiyaçlarını karşılayacağız ve İnşallah düzelirler” dedi.

Gece saat dokuz civarı vatandaştan gelen ihbar doğrultusunda harekete geçtiklerini kaydeden Kaçan, “Hemen gidip müdahale ettik. İki hayvanımızı da kurtarmaya çalışıyoruz. Ayrıca şuan tedavisini sürdürdüğümüz yaralı bir yavru karga da var. O da bir tane hayvan tarafından saldırıya uğramış. Kanadının altında yara var. Yarasını iyileştirmeye başladık. Kısa zaman içinde doğal yaşam alanına bırakmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de gece vakti yavru kediler için seferber olan ekiplere teşekkür etti.