Esendere Gümrük Görevlilerinden Başkan Kaşıkçı'ya Ziyaret

Esendere Gümrük Görevlileri Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı’yı Makamında Ziyaret etti.
26 Ocak 2018 / 22:04

Uluslararası ticaretin geliştirilmesinde ve engellerin kaldırılmasında önemli görevler üstlenen 'Dünya Gümrük Örgütü' tarafından ilan edilen, her yıl 26 Ocak'ta çeşitli etkinliklerle kutlanan 'Dünya Gümrük Günü'nde Yüksekova ilçesinde görev yapan gümrük görevlileri, etkinlikler kapsamında Yüksekova Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunma töreninin ardından, Esendere Gümrük Sınır Kapısı  Müdürü Olgun Toprakçı, Esendere Kaçak İstihbarat Müdürü Ali Yıldız, Yüksekova Gümrük Müdürü Menderes Narin ve çalışan personel Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret edip yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Kaymakam Kaşıkçı, gümrük kapılarında 7/24 saat çalışan tüm gümrük personelinin günlerini kutladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar Gümrük teşkilatı arkadaşlarımız özveriyle bu iş ve işlemlerinde 7/24 saat  gayret gösteriyorlar. Sadece bir günde hatırlamakla değil, 365 gününde hatırlamak lazım. Kadir ve kıymetinin bilinmesi gerekiyor.Özelikle Yüksekova'nın  İran’a  açılan Esendere Sınır  Kapımız, Türkiye'deki sayılı kapılardır bir tanesi. Amacımız, ilçemize daha fazla turist çekmek ve buranın güzelliklerini tanıtmak. Yüksekova ilçemize ne kadar  turist çekersek, o kadar ekonomi katkı sağlarız. Turistlerin gelişi, Yüksekova'ya bir katma değer sağlayacaktır. Bütün gümrük çalışanı arkadaşlarımızın gününü kutluyorum" dedi.

Esendere Gümrük Sınır Kapısı Müdürü Olgun Toprakçı ise sınır bölgelerinde zor şartlarda çalışan gümrük çalışanlarının  günlerini kutladıklarını belirtti.