Hakkari Belediyesinden sondaj çalışması

Hakkari Belediyesi sondaj çalışması başlattı. Kaynak: Hakkari Belediyesinden sondaj çalışması
02 Haziran 2017 / 08:29

Hakkari Belediyesi, şehrin içme suyuna takviye olarak su kaynaklarının kazandırması için sondaj çalışması başlattı.

Hakkari Belediyesi, şehirde yaşanan içme suyu sorununun bir an önce çözülmesi için bir yandan altyapı çalışmalarını tamamlayıp Golan ve Berçelan yaylalarındaki kaynak suları şehre taşımaya hazırlanırken, bir yandan da içme suyuna takviye su kaynakları kazandırmak için sondaj çalışmaları başlattı. Ek çözümler üreten Hakkari Belediyesi, şehir genelinde belirlenen altı ayrı noktada toplamda 600 metre sondaj çalışması yapacak. Başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta şehrin Merzan Mahallesinde belirlenen alanda belediye teknik personellerinin denetiminde sondaja başlandı.

Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, beraberindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan ve belediye başkan yardımcıları ile çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekiplerden bilgi aldı. Başkan Vekili Epcim, bu yıl içerisinde Hakkari'de yaşanan su sorununun büyük bir kısmını çözüme kavuşturacaklarını, bu kapsamda yıl boyunca sondaj çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Cüneyt Epcim ve beraberindeki heyet, sondaj çalışmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan yol genişletme ve istinat duvar çalışmalarını inceledi.