Hakkari’de karla mücadele çalışması

Hakkari’de belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle çalışmalar aralıksız devam ediyor.
25 Ocak 2018 / 14:29

Kent genelinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı yerini sisli havaya bıraktı. Yüksek rakımda yer yer zor anlar yaşayan araç sürücüleri ise, bir süre bekleme yaparak daha sonra yola devam ediyorlar. Hakkari Belediye Başkanlığı karla mücadele ekipleri de geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda mahalle yolları başta olmak üzere çarşı merkezini kardan temizleyerek, biriken kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına çıkardı.

15 tatil sevincini yaşayan çocuklar ise, gece geç saatlerde mahalle yollarında kayarak oynamanın sevincini yaşadılar.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri ise, 2 köy ve 3 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu belirterek, yolların yeniden açılması için yoğun sisli havaya rağmen çalışmalarının devam ettiğini söylediler.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü de, bugün gece saatlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.