Ankara -4 / 10 °C

Hakkari'de meme kanseri farkındalık yürüyüşü

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı, etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.
17 Ekim 2018 / 13:55

İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesisleri personelleri ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Kural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri meme kanserine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

“Erken teşhis hayat kurtarır” pankartı ve değişik afişlerle Devlet Hastanesi önünde yürüyüşe geçen sağlık personelleri ve öğrenciler, valilik önüne kadar yürüdüler.

Burada konuşan Hakkari KETEM görevlisi pratisyen Dr. Tekoşin Ayas, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı içerisinde 40-69 yaş arası tüm kadınların meme kanserinin erken teşhisi amacıyla kontrolden geçmeleri gerektiğini söyledi./hakkarihabertv