Haşerelere Karşı Mücadele devam ediyor

Havaların ısınmasıyla birlikte artan haşerelere karşı Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
17 Temmuz 2017 / 15:28

Yüksekova Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilaçlama ekibi, özellikle yaz aylarında artış gösteren ve halk sağlığını tehdit ederek rahatsızlık oluşturan karasinek, sivrisinek ve larva gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte artan sivrisinekler vatandaşı canından bezdirirken Yüksekova Belediyesi'ne ait ilaçlama aracı, halk sağlığını tehdit eden rahatsızlık oluşturan karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına rutin olarak her gün yapıyor.

Vatandaşların, talepleri üzerine zehirli sürüngenlere de ilaçlı müdahalede bulunuluyor.

İlaçlama çalışmalarının aralıksız ve rutin bir şekilde devam ettiğini belirten Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Adil Özdil, “Koşul ve imkanlar dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Periyodik olarak devam eden çalışmalarımızın daha verimli olabilmesi için ikinci ilaçlama makinemizin de devreye girmesiyle birlikte büyük oranda ilaçlama sorunumuz bitecek. Karasinek, Sivrisinek ve Larva gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmamız sezon boyunca aralıksız bir şekilde devam edecektir” dedi.