Hasta Köpek Van'a Sevk edildi

Yüksekova’da ağır hastalanan köpek Belediye ekipleri tarafından tedavi altına alındı.
12 Şubat 2019 / 13:40

Ağır hasta olarak sahibi tarafından belediye Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan’a teslim edilen köpek, tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan köpeğin yabancı bir cisim yutmuş olduğu tahminleri üzerinde duruldu.

Röntgeni Yüksekova’da çekilemeyen köpek, Röntgeninin çekilmesi ve gerekli durumda cerrahi işlemin gerçekleşmesi için Van’a Sevk edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol ekibi köpeği Veteriner Hekimi, Hekim gözetiminde Van’a götürdü. Tedavisi bitirildikten sonra sahibine teslim edileceği belirtildi.

Kısa bir açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan, “Ağır hasta gerekçesi ile Sahibi tarafından bize getirilen bu köpek’e yaptığımız ön tedavi sonrasında yabancı bir cisim yutabilmiş olduğunu tahmin ediyoruz ki zaten belirtilerde bunu gösteriyor. Bizde röntgen cihazı olmadığı için filmini çekemiyoruz ve bu yüzden de gerekli işlemleri gerçekleştiremiyoruz. Bu yüzden Van Büyükşehir Belediyesi, Rehabilitasyon merkezine götürmeye karar verdik. Orda gerekli işlemler sonrası müdahalesi gerçekleşecek. Köpeğimiz eski sağlığına kavuştuktan sonra da tekrar sahibine teslim edilecektir” dedi.