6,2098

İstikal Marşı Kabulü ve Anma töreni

Yüksekova’da İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma program düzenlendi.
12 Mart 2019 / 14:10

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezin'nin konferans salonunda 5 Mayıs İlkokulu tarafından İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, AK Parti Yüksekova Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

Programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, "Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı 48 saatte yazdığını söyledi. Bu marş 48 saatte yazılabilecek bir marş değildir. Ömrü bu mücadele ile geçmemiş, o acıları çekmemiş birisinin yazabileceği bir marş hiç değildir. Mehmet Akif Ersoy, bütün o iklimi yaşamış, o acılara tanıklık etmiş ve derinden hissetmiş bir şairdir. Tük milleti, tarihte mücadeleleri ile önemli bir yer almıştır. Özellikle Çanakkale Savaşı ve son zamanlardaki milli mücadele, bunun en önemli örneğidir. İstiklal Marşı'nın birleştirici gücü ile birlikte, bu ay yıldızlı bayrak altında 81 milyon insan bugün kardeşçe yaşamaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Allah inşallah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' İstiklal Marşı, 'Korkma' diye başlıyor, 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal' diye bitiyor. Yani, inancımızdan dolayı korkmamamız gerektiğini söylüyor. Bu vesile ile başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Ardından öğrenciler şiir okudu, "Kurtuluş Savaşı ve Milli Değerlerimiz" adlı gölge oyunu sahnelendi.

Program, "Milletin Sesi" tiyatro gösterisiyle son buldu.