Ankara -4 / 10 °C

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Düzenlendi

Yüksekova Belediyesi Konferans Salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Düzenlendi.
05 Kasım 2018 / 11:44

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında; Yüksekova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye personeline ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri'' verildi.

Söz konusu seminerde; kadın-erkek fırsat eşitliği, şiddet türleri, şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası ve ulusal mevzuat, 6284 sayıl kanun uygulamaları, Şiddet Önleme ve izleme Merkezleri ve Kadın Konukevi hizmetleri anlatıldı.

Hakkari Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Şifa Çakır ile Sosyolog Necdet Öztunç katılımcılara yaptığı sunumda kadına yönelik şiddetin nedenleri, yöntemi, istatistiki veriler, toplum üzerindeki etkileri gibi konularda bilgiler verdi.