Kamışlı Okuluna Müzik Sınıfı ve Resim Atölyesi

Yüksekova Kaymakamlığı desteğiyle Kamışlı Köyü İlk ve Ortaokulunda Müzik ve Resim Sınıfı açıldı.
28 Mart 2018 / 18:50

Yüksekova Kaymakamlığı desteğiyle Kamışlı Köyü ilk ve Ortaokulunda, Resim Atölyesi ve Müzik Sınıfı açıldı. Müzikal anlamda birçok enstrümanın olduğu ve Resim malzemelerinin bulunduğu söz konusu sınıf çocukların hizmetine sunuldu.

Yapılan açılışa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş katıldı.

Öncesinde Okul ziyareti gerçekleştiren Kaymakam Kaşıkçı, Okul Öğretmenleri ve idarecileriyle bir araya geldikten sonra sınıfları gezdi.

Daha sonra açılışı gerçekleştirilen Müzik Sınıfında Öğretmen ve Öğrenciler tarafından seslendirilen türkü ve şarkıları dinledi.

Yüksekova her zaman ilkleri yapan bir ilçe olarak devam ediyor diyen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı konuşmalarına şöyle devam etti.

“Yüksekova zor olanı başarmaya devam ediyor. Kamışlı okulumuzda güzel bir resim atölyesi ve müzik sınıfı açtık. Resim ve Müzik anlamında imkânların kısıtlı olmasını kabul etmiyoruz. Her türlü enstrümanın olduğu ve çocuklarımızın bunları çalacak duruma gelmesini sağlayacak bir sistem kuruyoruz. 2’si beldelerde, 2’si köylerde ve 4 tanesi de ilçemizde olmak üzere toplamda 8 okulumuza bu sistemi kurduk ve bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Çocuklarımız Türk Halk Müziği ve Türk Sanat müziğine yönelmelerini ve tüm enstrümanların kendileri tarafından çalınmasını istiyoruz. Bu ortamlarda yeni ozanlar çıkarmak istiyoruz yeni Âşık Veysel’ler gibi.Mutlaka ve  mutlaka bu Anadolu’nun zorlu coğrafyasında, dertli coğrafyasında yeni ozanlarımız yeni şairlerimiz ve yeni yazarlarımız çıksın istiyoruz. Yakında Yüksekova ozanların kenti olmaya aday olsun, ozanlar kenti olsun istiyoruz. Hangi alanda olursa olsun yeteneği olan öğrencileri ilgili alanda yetiştirmek istiyoruz. Onun içinde bu sınıfları kendilerine sunduk. Bu konuda öğretmenlerimizden de çok şey bekliyoruz. Ayrıca alınan bu müzikal aletleri sınıflarda süs olarak durmayacak her öğrenci bunlardan ilgili alan doğrultusundan faydalanacak. Bu müzik aletleriyle yeni sözler, yeni notalar ve yeni parçalar bestelensin istiyoruz. Geleceğin bestekârlarının umarım ilk temellerini atmışızdır. Yüksekova’da yeni ozanlar yeni Aşık Veysel’ler yetişsin ve tek temennimiz yetenekli evlatlarımızın en iyi alanlarda müzik yapmaları, sanat yapmalarıdır. Yüksekova’ya değişimin adresi diyorduk ama artık, hizmetlerde sınırın olmadığı ilklerin yaşandığı bir ilçe diyoruz. Gençlerimize hizmetimizde sınır olmayacak yaptığımız çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu süreçte Milli eğitimdeki arkadaşlarımız Öğretmen arkadaşlarımız, Vakıftaki arkadaşlarımız güzel bir çalışma sonucunda bu enstrümanların alımını gerçekleştirdiler ve okullara ulaştırdılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlerimize de hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Açılıştan sonra Kamışlı Anaokulunu ziyaret ederek çocuklara oyuncak hediye etti.