Ankara -5 / 9 °C

Karla Mücadele Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Yüksekova’da karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
11 Şubat 2020 / 14:47

Yüksekova’da geçen çetin kış şartları nedeniyle çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı; karla mücadele ekibi bu günde Cengiz Topel Caddesinde ve bağlı ara sokaklarda çalışmalarına devam etti.

Trafik akışının yoğun olduğu söz konusu cadde ve bağlı ara sokaklarda geçişler Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde sağlanırken, iş makineleri tarafından toplanan tonlarca kar ilçe dışına taşındı.

Ekiplerin sürekli hazırda olduğunu ve kış mevsimi boyunca çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı, “Bilindiği üzere ilçemizde, yoğun kar yağışı nedeniyle afet durumu yaşanmakta ve kısıtlı imkanlarla vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktayız. Zaman zaman kapanan yollarımızın açılması ve açıldıktan sonra genişletme çalışmalarını gece saatlerinde yürüten ekiplerimiz, gündüz de ilçemizin yoğun yaşam alanlarında çalışmalarını hassasiyetle sürdürmekteler. Akşam saatlerinde yükleme işi yapamayışımızın nedeni ise hava koşulları nedeniyle yüklenilen karların damperlere yapışıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Son kar yağışı ile birlikte mahalle yollarımız açılır açılmaz, bu günde ilçemizin en işlek caddesinde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürerek, program dahilinde sırasıyla gerekli tüm çalışmaları yapacaklardır. Bu çalışma sürecinde gerek sabırla, gerek gönüllülükle ellerine aldıkları kürekleriyle, bize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.