Kayak Kamp Eğitim Merkezi Açılışı Yapıldı

Yüksekova Belediyesi ile Türkiye Kayak Federasyonunun iş birliğinde kayakçılar için "Kayak Kamp Eğitim Merkezi" açıldı.
29 Mart 2018 / 20:09

Yüksekova Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle yapılan kayak kamp eğitim merkezi yapılan törenle açıldı.

İlçeye 13 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde Yüksekova Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle Duş kabinleri, soyunma ve dinlenme odası ile malzeme bölümünün bulunduğu ve yapımına Ekim 2017 tarihinde başlanan kayak kamp eğitim merkezinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Yüksekova Garnizon Komutanı Albay Şahin Dündar Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum amirleri ve sporcular katıldı.

Açılışta konuşan Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar, “Dört sene önce federasyon başkanı adaylığı için ilk geldiğimde buradaki kulüplerle gençlerle yaptığım konuşmalarda bana şunu ifade etmişlerdi. Başkanım üstümüzü değiştirecek bir yerimiz bile yok arabaların içinde üstümüzü değiştiriyoruz. Bize bir mekan lazım malzemelerimizi koyacak bir mekanımız yok. Öyle temel sorunlardan bahsettiler ki esasında biraz içim yandı. Niye bu kadar senedir bu işi halledilmedi gibi ama gelinen noktada 82 senelik bir federasyonun başkanı olarak oradaki gençlerimize antrönerlerimize, kulüp başkanlarımıza bir söz verdik. İnşallah sizin bu sorununuzu çözeceğim dedim. Üstünüzü değiştirebileceğiniz malzemelerinizi koyabileceğiniz bir mekan sağlayacağız dedik. Valiliğimizle, kaymakamlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bir temel yapabilmeyi Allah nasip etti. Türkiye’de bir çığır açmış oluyoruz. 80 senedir yapılamayan bir işi Allah’ın lütfüyle gençlerimize, sporcularımız hediye etmiş olacağız. Yerel yöntemlerle iş birliği olmadan böyle bir yeri yapmamız mümkün değil. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüksekova’ya hayırlı olsun verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Karşılığında Türkiye 2026’da kış olimpiyatlarına aday oluyor. Ülkemizde 82 senede kış sporlarında olimpiyatlarda bir tane madalya yok. Bize sizden ülkemize madalya kazandırmanızı istiyoruz” dedi.

Ardında Konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, “Mesaiye başlarken ilçemizde bir tur mutlaka atarım. Baktın bir minibüsün içinde gençler çıkıyor. Soğukta bir şeyler yapıyor. Sorduğumda gençler biz burada antrenman yapıyoruz. Nasıl giyinip nasıl soyunuyorsunuz değimde ’bizim öyle bir mekânımız yok’ dediler. Her şeyimiz bu arazinin ortasında. İlçenin bir girişinde çalışmaya çalışıyorlar. Yaz geldiğinde Kayak Federasyonumuzdan bir ses geldi. İşbirliği içinde bir kayak kamp merkezini açabiliriz dediler. Bizde Yüksekova Belediyesi olarak Türkiye Kayak Federasyonu ile iş birliği için de Kamışlı bölgesinde gençlerin için bir mekan ayarladık" dedi.