Ankara -1 / 10 °C

KOSGEB desteğiyle iş sahibi oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç kendi işini kurdu.
09 Kasım 2017 / 09:20
Şemdinli ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) düzenlediği ‘Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan girişimciler, 50 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazandı. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci kadınlardan Selda Öveç Kılıç, 50 bin liralık hibe, 20 bin liralık da kredi kullanarak 'Mavilim' adını verdiği giyim mağazasını açtı.

Açılış kurdelesini kesen Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, "Genç kadın girişimcimiz güzel bir yola başvurdu. Kendisine güvenerek bir iş yeri açtı. Kendisini tebrik ediyorum ve hayırlı kazançlar diliyorum. Her genç kendi işini kurmak için emek verip, proje üretirse devlet de destek olur" dedi.

İş yeri sahibi Selda Öveç Kılıç ise, kendi işinin patronu olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kılıç, "Şemdinli'de kadın giyimde öncü olmak istiyoruz. Kaliteli giyimin adresi olacağız. KOSGEB'e başvurduk ve destek aldık. Şemdinli'ye yeni bir soluk getirmek istiyoruz.

Ayrıca KOSGEB İl Müdürlüğüne, KOSGEB Uzmanı Ziya Ökdemir ve Hak Danışmanlık ve Organizasyonuna teşekkür ediyorum" dedi.

Mağazanın açılışına Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası davetlilere ikram da bulunuldu./İHA
semdinli-kosgeb-m.jpg