Kültür varlıkları koruma altına alınıyor!

Hakkari Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü girişimleri sonucu kentteki tarihi kültür varlıkları koruma altına alınıyor.
12 Ekim 2017 / 08:21

Medrese Mahallesinde bulunan Meydan Medresesi çevre düzenlemesi projeleri Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanarak görüntü kirliliğine neden olan tüm yapıların yakılması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Biçer Mahallesinde bulunan Tarihi Zeynel Bay Medresesi Kültür ve Turizm bakanlığı 2017 yatırım programına şehir müzesi yapılmak üzere alınarak şehir müzesine dönüştürme çalışmalarını devam ettiği öğrenildi.

Tarihi yapılardan Biçer Kızıl Künbet Mezarlığı, Üzümcü köyündeki Şeyh Ali Cami, Çukurca ilçesindeki Emir Şaban Camii ve yapılarında rölöve restorasyon ve çevre düzenleme projeleri onaylanarak bu yapıların ayağı kaldırılması içinde çalışmalar devam ettiği belirtildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, bir süre önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tarihi Zeynel Bay Medresesi Kültür ve Turizm Bakanlığı 2017 yatırım programına alınarak şehir müzesi yapılacağı müjdesini vermişti.

Vali Toprak ayrıca kentteki tüm tarihi kültür varlıkları koruma altına alınması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti. /hakkarihabertv

hakkarideki-tarihi-yapilar-koruma-altina-aliniyor-m.jpg

hakkarideki-tarihi-yapilar-koruma-altina-aliniyor-1.jpg