Ankara -8 / 5 °C

Kurban Bayramı Öncesi Kasaplar Denetlendi

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kasapları denetledi.
07 Ağustos 2019 / 11:39

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan kasaplar denetlendi.

İş yeri Ruhsatı, Hijyen ve Mühürsüz et denetimi yapan ekipler, kasapların kesinlikle mühürlü et satmaları ve belediye kontrolünde kesimlerin yapılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşların mühürsüz et almamaları konusunda da uyardılar.

Kurban Bayramı nedeniyle kesimin artacağı ve bu nedenle kasap denetiminin titizlikle yapıldığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, “İnsan ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Belediyemiz tarafından Yeşildere Mahallesi'nin girişine yapılan mezbaha tesisi halkımızın hizmetinde ve belediye veteriner hekimi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimleri gözetiminde kesim yapılıyor. Vatandaşlarımızdan, mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz. Mezbaha dışında kaçak kesim tespit edildiği taktirde ekiplerimizce hemen el koyularak imha edilecek ve kesim yapan şahıslar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır” dedi.