Leyla Güven'den Yüksekova Belediyesine Ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Yüksekova’da bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, bugün Yüksekova Belediyesini ziyaret etti.
06 Eylül 2019 / 15:17

Beraberindeki HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede ve HDP İl ve İlçe Parti yönetimi ile belediyeyi ziyaret eden Leyla Güven, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Makam odasında bir açıklama yapan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Öncelikle Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarına ve Meclis Üyelerine başarılar diliyorum. Belediyeciliği her şekilde yapmak için yola çıktılar ve tam bir enkazla karşılaştılar. Yüksekova şuan belediye olarak, sanırım Türkiye’de tüm belediyelerden daha çok kötü şartlarda hizmet vermekte. Daha önce 2016 yılında kayyum gelirken, 4 Milyon lira yani 4 trilyon para kasada mevcutken, tekrar kayyumdan devir aldıkları 630 trilyon borçla aldılar. Bu çok ciddi bir meblağa, gerçekten bu Yüksekova gibi bir ilçede bir Belediyenin bu kadar borcunun olması insanı düşündürüyor. Nereye harcandığı çok belli. Ağırlama kalemlerini şişirerek, devlet yetkilileri işte onlara ikram ettik diye bal faturası bile var.  Bu çok dikkat çekici yine Diyarbakır’da Kadayıf, Mardin’de kuruyemiş ve Yüksekova’da da bal, Hakkari’nin balı meşhur. Sanırım Kayyumlar tüm sülalelerine bal göndermişler. Dolayısıyla burada çok ciddi bir yolsuzluk var. Çok ciddi hırsızlık var, usulsüzlük var. Bunun adını doğru koymak gerek. Şimdi iktidara 18 yıl geldiklerinden bu yana, hak, hukuk ve adaletten bahsedenler, ben şimdi Yüksekova Belediyesi’nden açıkça ifade ediyorum. Burada bir yolsuzluk var. Yolsuzluğa, hukuksuzluğa müdahale etmesi gereken İçişleri Bakanlığının müfettişleridir. Gelip kayyumları teftiş etmeleri gerekiyordu. Ama maalesef, birlikte yedikleri için kimse kimseyi teftiş etmiyor. Dolayısıyla kalan borç, Yüksekova halkının hizmetlerinin aksamasına neden oluyor. Çok dikkat çekici bir şey ki günlerdir Belediye Eş başkanlarımız, bir konuda çırpınıyorlar. Çünkü belediyenin suyunu da sağlayan elektrik şebekelerinin borcundan dolayı, elektrikleri kesiliyor. Biz soruyoruz bu kayyum döneminde bunlar yaşandı mı? Neden kesmediler, Şimdi kesiyorlar. Demek ki burada ciddi bilinçli bir durum var. HDP belediyesine iş yaptırmamak, onları canlarından bezdirmek, Halka da bakın size hizmet etmiyorlar demek için bunu yapıyorlar. Ama Yüksekova halkı çok bilinçli bir halktır. Geçmişten bu yana çok iyi bir noktadadır. Dolayısıyla halk belediye Eş Başkanlarının içerisinde olduğu durumu biliyorlar. Belediyelerimizi gasp edenler, şunu çok iyi biliyorlar çünkü bizden aldıklarında, onlar aslında neyi devraldıklarını biliyorlardı. HDP belediyelerini 96’sına el koyduklarında her bir belediyemizin kasasında paralar vardı. Hizmet üretiyordu belediyelerimiz. Ama şimdi bütün belediyelerde, ciddi bir borçla ve yine şimdi Batman’da Mardin’de birçok yerde Elektriklerimizi keserek Belediye Eş Başkanlarımızı çalışamaz duruma getirdiler. Bu aslında Türkiye’de Hakkın, hukukun ve adaletin bittiğini gösteriyor. Şimdi AKP iktidarı bu konuda, en iddialı konuşan iktidardır. Ama maalesef, sonuna kadar yolsuzluğa batmış ve yolsuzluk ile gündeme gelen bir parti olarak, belki tarihe ismini böyle yazdıracak. Dolayısıyla Yüksekova’da tekrar şunu belirtmek istiyoruz. Halkımız belediyesi ile beraberdir. Yine bizlerde 2 Milletvekili olarak ve Hakkari Belediye Eş Başkanlarımızla buradayız. Hep beraber dayanışmamızı büyüteceğiz. Başkanlarımıza söz veriyoruz. Gerek uluslararasında, gerek Türkiye içerisinde bütün çabaları sarf edeceğiz. Demokratik haklarımızı kullanarak belediyemizle dayanışma içerisinde olup, Yüksekova halkının hizmetlerinin aksamaması için elimizden geleni yapacağız. Bunun da sözünü veriyoruz. Tekrar başkanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar, Hizmet anlamında kısıtlı imkanlarla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirip teşekkür etti.