Öğrenciler Yetenek Taramasından Geçiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Ortaklaşa yürütmüş olduğu " Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesi ile öğrenciler çeşitli testlerden geçiyor.
29 Mayıs 2018 / 13:38

Yüksekova Gençlik Merkezi'nin spor salonunda 3. sınıf öğrenciler 5 gün boyunca sportif yetenek taramasından geçirilecek.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve Şube Müdürleriyle katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Tesadüfen yetişen bir dönem olmadığını, bilime dayanan özel yeteneklerinin genel değerlendirmesini yaptığımız bu çalışmaları yerinde izlediklerini söyledi.

Burada amaçlarının Yüksekova ve köylerinde ki bütün 3.sınıf öğrencilerinin farklı alanlardaki yeteneklerini görmek ve bunları testlere tabi tuttuklarını belirten Kaymakam Kaşıkçı, “Bu test sadece bugün için değil, bundan sonraki yaşamlarının yönlendirilmesinde de bizim için bir veri olacak. Bu zamana kadar ki süreçte kayakçısının, güreşçisinin, voleybolcusunun, basketbolcusunu ya da diğer sportif alanlarda biz hep tesadüfen keşfediyorduk. Hiçbir öğrencinin daha önceden hangi alanda yeteneği olduğunu gösteren bir veri elimizde yoktu. Hocasının tamamen tesadüfen seçtiği yada çocuğun kendi ilgisi doğrultusunda bir sportif çalışma oluyordu. Bu projeyle artık tesadüfen bir branşlaşma yada tesadüfen bir sportif faaliyet olmayacak. Daha küçük yaştayken genel yeteneğine, hangi alanda daha başarılı hangi alanda daha iyisi olabilir bu alana yönlendirme noktasında elimizde bir veri olacak. Bundan sonra ki süreçte de okullarımız bu verilere ulaşmış olacak ve sporla uğraşan hocalarımız, bu alanda ki verileri bir ön veri olarak alıp çocuklarımızı ona göre yönlendirip başarılı olmalarını bu çalışmalarla sağlayacaklar. Bundan sonra da önümüzdeki yıl ve sonra ki yıllarda da yine devam edecek, yeni nesil artık tesadüfen yaşayan, tesadüfen spor yapan bir nesil değil, artık bilgili, birikimli ve yeteneğine göre yönlendirilen ve yetiştirilen bir nesil olacak. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.