Ankara -4 / 10 °C

Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Yüksekova Hükümet Konağı Toplantı salonunda Organize Sanayi Bölgesi için yer seçim komisyonu toplantısı düzenlendi.
07 Haziran 2018 / 19:17

Farklı kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekkleşen Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Hakkari denince Organize sanayisi olmayan bir il akla geliyordu. Yüksekova’da Organize sanayi ile ilgili değerlendirme ve yer seçim toplantısı düzenledik. İnşallah bu mübarek günde güzel bir başlangıç olacak ve bölgenin istihdamına, gelişmesine, üretimine katkı sağlayacak bir adım olacak.  İran ve Irak'a komşu olması dolayısıyla jeopolitik açıdan da çok önemli bir konumda. bünyesinde birden fazla sınır kapısını barındıran tek il. Esendere ve üzümlü  sınır kapısının yanı sıra, Şemdinli bölgesinde de iki sınır kapısı daha açılacak.

Kendi bünyesinde dört sınır kapısını barındıran başka bir il yok. Bu sınır kapılarının üretimden desteklenmesi gerekiyor. İşte üretimin adresi organize sanayidir. dedi

Bunun için güzel bir başlangıç yapmak istediklerine vurgu yapan Kaymakam Kaşıkçı," Artık burada üretim olsun istihdam olsun geleceğe yönelik bir üretim üssü olsun istiyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca,Yüksekova Belediyesinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına önerdiği bu bölge ile ilgili Bakanlık temsilcileriyle birlikte yer seçim tespitinde bulunduklarını belirtti.

Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığının büyük uğraşları sonucunda çalışmaları hızlandırdıklarına vurgu yapan Koca, Bakanlık büyük hedefler doğrultusunda  organize sanayiyi kazandırmak istiyor. İstihdam noktasında büyük sorunların önüne de geçilmiş olacak. Toplantı sonucunda uygun görüş verildiği taktirde buna tüzel kişilik kazandırılıp 152 hektarlık bir kamu alanı üzerinde dev bir yatırım gerçekleştirilecek. 40 milyon civarında Bir yatırım planı düşünülüyor” dedi.