Orman Mahallesi Sondajında Hırsızlık Olayı

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Orman Mahallesi Sondajında hırsızlık olayı yaşandı.
04 Nisan 2019 / 14:10

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan; Eski Kışla, Mezarlık Mahallesi ve Şemdinli yol boyunun tamamını besleyen Orman Mahallesi sondajı hırsızlar tarafından soyuldu. Gece kapıyı kırarak içeri giren hırsızlar, Sondaj yükselticisinin bağlantılarını sağlayan bakır kablolar ve sondaj binasına bağlı elektrik iletkenlerini koparıp çaldıktan sonra, içerde var olan malzemelere de zarar verdiler.

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü gezici ekibi tarafından fark edilen hırsızlık olayının yetkililere bildirilmesiyle birlikte, Emniyete bağlı ekipler tarafından inceleme başlatıldı.

Hırsızlığın yaşandığı sondaja gelen ve bilgi alan Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “Bu yapılan insanlık dışı bir harekettir. Onca vatandaşımız günlerce susuz kalacak. Hırsızların aldıkları topu topuna 50 liralık malzeme bize verdikleri zarar ise en az 20 bin liranın üzeridir. Gecenin geç saatlerinde kapıyı kırarak girmişler ve içerde ne var ne yok kırıp dökmüşler. Daha sonra yükselticiyi kırıp içindeki bakırı almışlar. Elektrik kablolularında bulunan bakırı çıkarmışlar. Yani bunca zarar vermişler ve şuan İncelemeye alındı umuyoruz ki bunu yapanların biran önce bulunması ve gerekli işlemlerin yapılmasıdır. Ekiplerimizle zararı gidermeye çalışacağız ki vatandaşlarımıza yeniden su verebilelim, yaşanacak su kesintisinin bu yüzden olduğunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz” dedi.