Pirinç tarlaları biçilmeye başlandı!

Yıllardır çatışmalarla gündeme gelen Irak sınırındaki Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde tarlalarda pirinç hasadı yapılmaya başlandı.
19 Eylül 2017 / 10:52

Geçmişte Çukurca'nın önemli geçim kaynaklarından olan pirinç, Çukurcalıların en çok önem verdiği tarım ürünlerinin başında geliyor.

İlçe merkezi ve bazı köylere yüzlerce dönüme pirinç eken ilçe sakinleri uzun aradan sonra aldıkları ilk ürünün bereketli olduğunu belirttiler.

Bundan 30 yıl önce ilçede yaşayan nüfusun yüzde 70'inin geçim kaynağı başta pirinç olmak üzere tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Çukurcalılarr,”Bir zamanlar Hakkari olmak üzere bölgedeki bir çok ilin pirinç ihtiyacı buradan karşılanıyordu. Pirincimizi hasat edip bir kısmını kendimize saklıyorduk.

Şu anda arazilerimizin sadece yüzde 10'unu kullanabiliyoruz. Ama bölgedeki çatışmaların sona ermesi ile birlikte köylülerin büyük bir kısmı tekrar pirinç ekimi yapacak.

Tek isteğimiz ülkemizde huzur ve barışın sağlanmasıdır” şeklinde konuştular.

Çukurca Yeni Mahalle’de pirinç hasadı yapan babadan kalma yöntemleri pirinç tarlalarındaki hasadı toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. İHA

cukurca-da-ekim-zamani-m.jpg