Polenli Kavak Ağaçlarının Kesimi Başladı

Yüksekova’da yaydıkları polenler nedeniyle şikayet konusu olan kavak ağaçları belediye tarafından kesiliyor.
08 Haziran 2017 / 08:58

Yüksekova’da kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan kavak Ağaçları yaydıkları polenler yüzünden kesiliyor.

Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa başlatılan çalışma Ahmed-i Hani okulu bahçesinde bulunan polenli ağaçların kesimi ile başladı.

Yüksekova belediyesi, Park Ve Bahçeler Müdürlüğü, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından zararlı olduğu ve vatandaşların polenle ilgili yoğun şikâyetlerin dikkate alınması üzerine kavak ağaçları bir bir kesilmeye başlandı.

İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10–12 Gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeği (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ettiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Azize Necla Macit Yılmaz, "Yüksekova’da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu Ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Yüksekova’da kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan ve bahar aylarında yoğun şikayete konu olan ayrıca astım, amfizem ile alerjik rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçlarının kesilmesine karar verildi” dedi.

Daha yeşil bir Yüksekova için bölgemizin ekolojisine uygun fidan ve bahçe bitkisine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Azize Necla Macit Yılmaz, “Dünya Sağlık örgütü tarafından yaydıkları zararlı polen yüzünden dikilmesi yasaklanan kavak ağaçlarının kesimine başladık. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek, belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz” dedi.