Ramazan Çarşı Esnafına Bereket getirdi

Hakkari’de Ramazan ayı çarşı ve pazardaki esnafa bereket getirdi.
30 Mayıs 2017 / 13:08

Ramazan ayı esnaflardan ziyade en çok işsizleri sevindirdiği belirtildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Hakkari’nin karlı dağlarına çıkarak ışgın ve şifalı pancarlar toplayarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

İşsiz gençler akşam saatlerinde ise iftar saatine kısa bir süre kala şehrin değişik noktalarında semaver kurarak vatandaşlara semaver çayı satmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Ramazan ayını çarşı ve pazardaki esnafa bereket getirdiğini belirten vatandaşlar, esnafı mutlu görünce kendilerinin de mutlu olduğunu söylediler.

Ramazan gecelerinin kentte huzur ve güven içerisinde geçtiğini belirten vatandaşlar ailelerin sahur vaktine kadar dışarıda gezmenin keyfini yaşadıklarını söylediler.

İşsizliğin her geçen gün arttığı Hakkari’de Ramazan ayının özelikle işsiz kesiminin yüzünü güldürdüğünü belirten esnaflar işsiz gençlerin şehrin değişik noktalarında çay ocakları kurarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade ettiler.

Hakkari’nin ilçe haberlerine esnafın üzüldüğünü de belirten vatandaşlar Hakkari’nin artık ilçe ile anılması değil medeniyetler kenti bir ille anılmasını istediler. Hakkarihabertv

cay-molasi-m.jpg