Rögar bacalarına beton kapaklı çözüm

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Alt yapı Rögar kapaklarına beton kapaklı çözüm getirildi.
07 Mart 2019 / 12:01

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından tespit edilen, daha önce kar temizleme çalışmalarında hasar gören ve çalınan altyapı rögar kapaklarına beton kapaklı çözüm getirildi.

Su ve Kanalizasyon müdürlüğüne bağlı ekipler cadde, cadde ve sokak, sokak gezerek kapağı olmayan altyapı bacalarını tespit edip yeni kapaklar taktılar.

Yapılan çalışmayı yerinde takip eden ve kısa bir açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “Rögar kapakları kentin altyapısının en önemli parçasıdır. Sokaklarda 50 metre ara ile her yerde bulunan kapakların ağırlığı da 120 kilogramdır. Yağmur ve atık su kanallarını kontrol eden bacalar bu kapaklarla kapatılıyor. Her gün defalarca üzerine basıp geçilen rögar kapakları maalesef çalınıyor. Hırsızlar kapakları 15-20 TL'ye dökümcülere satıyor. Buda gerçekten üzücü bir durum. Yaklaşık bugüne kadar bize ulaşan ve yerine bıraktığımız baca kapak sayısı 100 üzerinde karların erimesiyle bu sayı daha da artacak gibi duruyor. Şuan teslim aldığımız altyapının hiçbir malzemesi elimizde olmadığından dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu kapakları alan hurdacıların özellikle bu konuda duyarlı olmaları lazım ve en yakın zamanda gerekli denetimler yapılıp cezai işlemler gerçekleştirilecektir. Bu konuda vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Vatandaş kimi görüyorsa mutlaka uyarsın ya da bize 0438 351 45 65 numaralı telefondan ulaşsınlar. Belediye çalışanları olarak bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için herkese görev düşüyor. Burada benim çocuğum da olabilir, sizin çocuğunuz da olabilir, çalan şahsın çocuğu bile gelip buraya düşebilir. Büyük tehlike arz ediyor. Ayrıca Orijinal kapaklar özel üretim kapsamında olduğu için sipariş vermek yada ihale yoluyla almak gerekiyor. Kış şartlarından dolayı üretim yapılmıyor. Bizde stoklarda bulunan beton kapaklarını Van’dan getirip bu şekilde geçici çözüm bulduk” dedi.