Ankara -2 / 16 °C

Rögar Kapakları ile ilgili açıklama

Yüksekova Belediye Eş Başkanları vatandaşları çalınan rögar kapakları konusunda uyardı.
26 Haziran 2019 / 16:49

Yüksekova Belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde Cadde, Sokak, Dere yatakları, yeşil alanlar ve kırsal bölgeler gibi alanlarda çok sayıda rögar kapağının çalındığı ve ağızları açık kalan rögarların büyük tehlike saçtığını belirttiler.

Yaprtıkları açklamada, “Şehrimizde atık su hatlarının tamir, bakım, onarım ve havalandırmalarının yapılabilmesi amacıyla atık su bacaları tesis edilmekte ve bu bacalar gerektiğinde ilgili personelce açılmak üzere kapatılmaktadır. Bilhassa toprak zeminlerde büyüyen otlar sebebiyle görülmesinin zorlaştığı yerlerde bulunan baca kapaklarının çalınması, insanlar ve hayvanlar için hayati risk oluşturmaktadır. Rögar kapağı hırsızlıklarının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbirlerin alındığı, bu çalışmanın neticesi olarak da şehrin merkezinde yaşanan rögar kapağı hırsızlıklarının önüne geçmek için çalışma başlıktık. söz konusu kapakların da bazı bölgelerde çalındığı, bu nedenle de can ve mal güvenliğini tehdit eder durumlar yaşandığı tespit edilmektedir.

“Rögar kapakları kentin altyapısının en önemli parçasıdır. Sokaklarda 50 metre ara ile her yerde bulunan kapakların ağırlığı da 120 kilogramdır. Yağmur ve atık su kanallarını kontrol eden bacalar bu kapaklarla kapatılıyor. Her gün defalarca üzerine basıp geçilen rögar kapakları maalesef çalınıyor. Hırsızlar kapakları 20-30 TL'ye dökümcülere satıyor. Buda gerçekten üzücü bir durum. Yaklaşık bugüne kadar bize ulaşan ve yerine bıraktığımız baca kapak sayısı 100 üzerinde. Şuan teslim aldığımız altyapının hiçbir malzemesi elimizde olmadığından dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu kapakları alan hurdacıların özellikle bu konuda duyarlı olmaları lazım ve en yakın zamanda gerekli denetimler yapılıp cezai işlemler gerçekleştirilecektir. Bu konuda vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Vatandaş kimi görüyorsa mutlaka uyarsın ya da bize 0438 351 45 65 numaralı telefondan ulaşsınlar. Belediye çalışanları olarak bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için herkese görev düşüyor. Burada benim çocuğum da olabilir, sizin çocuğunuz da olabilir, çalan şahsın çocuğu bile gelip buraya düşebilir. Büyük tehlike arz ediyor. Ayrıca Orijinal kapaklar özel üretim kapsamında olduğu için sipariş vermek yâda ihale yoluyla almak gerekiyor" dediler.

Bu arada, Yüksekova Belediye Eş Başkanları çalınmış rögar kapağı ya da çalınma girişimi gibi durumları 0438 35145 65 dahili 132 hattan belediye ve Mahalle muhtarlarına haber vermeleri istendi.