Sazan avlayıp okul harçlığı biriktiriyorlar

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde yaşayan 7'inci sınıf öğrencisi iki arkadaş İshak Cankurtaran ve Nedim Karataş, Köprücük mevkiinde bulunan Nehil Sazlığı'nda balık avlayarak okul harçlığı biriktiriyor.
27 Temmuz 2017 / 17:03

Okulların kapanmasından sonra bir çok öğrenci tatil yaparken, bazıları ise okul harçlığı biriktirmek için çaba harcıyor. Yüksekova İlçesi'nde yaşayan 13 yaşındaki İshak Cankurtaran ve Nedim Karataş, her gün ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve içinde sazan balıklarının bulunduğu Nehil Sazlığı'na gelerek balık avcılığı yapıyor.

Ucunda kancaları bulunan misina ipleriyle günde 3 yada 4 kilo sazan avladıklarını anlatan arkadaşlar İshak ve Nedim, kilosunu da 5 liradan sattıklarını ve şimdiden okul harçlıklarını biriktirmeyi başardıklarını söyledi.