Sınır’da buğday temizleme telaşı başladı!

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki bazı aileler, kış hazırlığı kapsamında gece yarısına kadar buğday temizleme çalışması yapıyor.
21 Eylül 2017 / 13:30

Çukurca ilçesindeki 49. Nolu sınır taşı altında evleri bulunan ilçe sakinleri, yaz aylarında büyük emeklerle ektikleri ve bugünlerde hasadını yapmaya başladıkları buğdayı temizleme telaşı içerisine düştüler.

Gündüzleri sıcakların 40 dereceye kadar yükseldiğini belirten ilçe sakinleri, akşamları ise serin olduğu için askeri noktalardaki aydınlatmalar sayesinde buğday temizliğine başladıklarını ifade ettiler.

Birçok ailenin bu yıl ekim yaptığını belirten vatandaşlar, şimdilerde ise elbirliği yaparak buğdayları temizleyip değirmene gönderdiklerini kaydettiler./Hakkarihabertv

bugday-temizleme-m.jpg