Şirketlere Ait Şantiyeler Denetlendi

İlçede çalışan şirketlere ait şantiyeler denetlendi.
09 Mayıs 2018 / 13:37

Yüksekova Belediyesi, Çevre Sağlık ve Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafında ilçe’de çalışan yüklenici firmalara ait yemekhaneler ve çevre düzeni denetlendi.

Denetimde özellikle mutfak ve yemekhanelerde hijyen, gıdaların korunma alanları ve çevre ile ilgili atık su giderlerini inceleyen ekipler eksiklikleri olan şirketleri uyararak 10 gün içinde eksikliklerini gidermelerini istedi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Çalışmayı yerinde takip edip incelemelerde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, “İlçemizde faaliyette bulunan Şantiye, İmalathane ve benzeri işyerlerini çevre ve insan sağlığı konusunda düzenli olarak denetliyoruz. Bu çerçevede son olarak ilçemizde faaliyette bulunan Toki ve Altyapı şantiyelerini denetledik. Yüzlerce insanın çalıştığı şantiyelerde insan ve çevre sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgili şantiyeler hakkında tutanaklar tuttuk ve eksikliklerini gidermeleri için uyardık. Özellikle toplu zehirlenme vakalarının yaşanamaması ve önlenmesi bakımından mutfak, yemekhane, atık su giderleri, evsel atıkların düzenli olarak alınması ve yeterli oranda ilaçlama çalışmalarının yapılması konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi hususunda da uyarılar yapıldı. Denetleme çalışmalarımız düzenli olarak yapılmaya devam edecektir. Amacımız belediye olarak kentimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve konforlu çevre ve yaşam imkânları sunmaktır” dedi.