Ankara -6 / 2 °C

Sokak Hayvanları İle İlgili Kamuoyu açıklaması

Yüksekova Belediyesi ‘Yüksekova'da yavru sokak köpekleri bir bir ölüyor’ başlıklı haberle ilgili açıklamada bulundu.
11 Ocak 2020 / 18:18

İlçemiz yerel haber sitelerinden Yüksekova Haber’in yapmış olduğu ‘Yüksekova'da yavru sokak köpekleri bir bir ölüyor’ başlıklı habere istinaden söz konusu köpek ölümleri Belediyemiz Veterinerlik İşleri tarafından araştırılmış olup gerekli açıklama yapılmıştır.

Yapılan Açıklamada, “Belediyemiz Veterinerlik İşleri tarafından Haftanın 7 günü yemekhane artıkları ve mamalar sokak hayvanlarının yoğun yaşadıkları yerlere bırakılmaktadır. Bu çalışma geçtiğimiz günlerde ‘Sokak Hayvaları İçin Mama Bırakıldı’ başlığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bahse konu geçen Yüksekova Haber sitesinde yer alan ‘Yüksekova'da yavru sokak köpekleri bir bir ölüyor’ başlıklı haberde yer alan yavru köpeklerin ölümleri tarafımızca araştırılmış olup, söz konusu köpeklerin açlıktan veya soğuktan ölmedikleri ‘Viral’ dediğimiz, köpeklerin Gençlik hastalıklarından öldükleri tespit edilmiştir. Geri kalan hasta köpeklerin tedavileri yapılmış olup aşıları gerçekleştirilmiştir. İlçemizde Çetin geçen kış şartları nedeniyle Sokak hayvanları barınma ve beslenme konusunda sıkıntılar çekmektedirler. Lakin Bu konuda belediyemiz imkanları ölçüsünde bu problemleri en aza indirmek için kış boyunca insani müdahalelerini gerçekleştirmektedir. Çalışma sezonu ile birlikte proje kapsamında standartlara uygun Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım evi yapımı hususunda gerekli girişimlere de başlanılacaktır. Bu konu da tüm Yüksekova’nın duyarlı olması gelecekte yapılması planlanan projeler için umut vermektedir. Duyarlılıkları nedeniyle tüm Yüksekova’lılara teşekkür ediyoruz. ” Kamuoyuna saygı ile duyurulur.