Sokak Hayvanlarına Mama Bırakıldı

Yüksekova’da kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aç kalan sokak hayvanları için belli noktalara mama bırakıldı.
12 Şubat 2018 / 14:34

Rutin bir şekilde sokaktaki hayvanların beslenmeleri ve sağlık taramalarını yapan belediye ekipleri, kış mevsimi ile birlikte sokak hayvanları için harekete geçti.

Yüksekova Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğiyle sokak hayvanlarının belirlenen yoğun yaşam bölgelerine mama bırakılırken su ihtiyaçlarının karşılanması içinde çeşitli çalışmalar yapıldı.

Belediye Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan ve Veteriner Sağlık teknikeri Emirhan Uçak sokak hayvanları için belirlenen noktalara 2 tona yakın mama bıraktı.

Yapılan çalışma ile ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, “Hayvan Hakları Federasyonu’nun desteği ile ilçemizde yaşanan kış mevsimi ile aç kalan sokak hayvanlarımızın yoğun yaşadıkları alanlara mama bıraktık. Sokak hayvanlarına hepimiz sahip çıkmalıyız. Hayvan deyip geçmeden önce bir Can’a sahip çıktığımızı unutmamalıyız. Desteklerinden dolayı Hayvan Hakları Federasyonuna çok teşekkür ediyorum. İleriki süreçte kalıcı çözümler için çalışmalarımız olacaktır. Belediyemiz bünyesinde açtığımız küçük kliniğimizde sokak köpeklerimizin bakımı da gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız kırığı, çıkığı olan yada sakat olarak bulduğu sokak hayvanlarını bize bildirebilirler” dedi.